to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 22.07.2022

Κοινωνία

Ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ο καταδικασμένος για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη του Ζακ

Δελτίο τύπου με το οποίο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δηθεν πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση της καταδίκης του καταγγέλλει ο Αθανάσιος Χορταριάς με δελτίο Τύπου που υπογράφει ο ίδιος και οι συνήγοροι του Ορφέας Φίλος και Ιωάννης Γλύκας. Μάλιστα προαναγγέλλει και προσφυγή σε Διεθνή Δικαστήρια


«Αμέσως, πήραν θέση μέλη πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος με χαρακτήρισε ως «αμετανόητο δολοφόνο», μη σεβόμενος τις Δικαστικές Αρχές και τις αποφάσεις τους.

Η τοποθέτησή του αυτή επισφραγίσθηκε με την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να πάρει θέση σε εν εξελίξει ποινική υπόθεση, χαρακτηρίζοντας στις 13/07/2022 το επίδικο περιστατικό ως «πρωτοφανή περίπτωση τυφλής ρατσιστικής βίας», παρά το γεγονός ότι εν γνώσει του κανείς δεν κατηγορήθηκε για ρατσιστικό έγκλημα κατά τους όρους του 82 Α του Ποινικού Κώδικα» αναφέρει ο κ. Χορταριάς στην ανακοίνωση του.

Από τα «πυρά» του δε ξεφεύγει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον οποίο αναφέρει ότι: "Στη συνέχεια δε τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τους αντιδίκους μου στο Μέγαρο Μαξίμου ως εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, μνημονεύοντας ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση και καταλήγοντας ότι ο «ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας»".

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε τον κ. Χορταριά ένοχο για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Αν και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια στη συνέχειακαι συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου 2022, έγινε δεκτή ομόφωνα η αίτηση του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής και αποφυλακίστηκε.

Ξεχνά μάλλον ο κ. Χορταριάς ότι τη δράση του παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα σε ζωντανή μετάδοση, ξεχνά ότι όρος για την απονομή ποινικής δικαιοσύνης είναι η δημοσιότητα της δίκης και φυσικά ξεχνά ότι τέτοιου είδους εγκλήματα σοκάρουν την κοινωνία και αξιώνουν από τους θεσμούς δικαιοσύνη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)