to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 22.07.2022

Κοινωνία

Από τα νοσοκομεία η προμήθεια αντιικών χαπιών - Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Αντιικά χάπια απευθείας και από τα νοσοκομεία θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες σε περίπτωση που πάσχουν από βαριά συμπτώματα κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τα αντιικά χάπια θα μπορούν να παραλαμβάνονται και απ ευθείας από τα φαρμακεία των νοσοκομείων αρκεί να έχει προηγηθεί η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή που ακολουθεί μετά τη συνταγογράφηση από τον θεράποντα ιατρό.


Όπως αναφέρει το υπ.Υγείας σε ανακοίνωση του, η διάθεση αντιικών χαπιών κατά της νόσου COVID-19 με την κατ’οικον παράδοση, συνεχίζεται αδιάλειπτα, με τη διαρκή υποστήριξη των νοσοκομειακών φαρμακοποιών και η προμήθεια των αντιικών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης , θα γίνεται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες παρέχονται στις ιστοσελίδες των Υγειονομικών Περιφερειών για τα Νοσοκομεία αρμοδιότητας τους (δύναται να τροποποιούνται).

Αττική

Πειραιάς & Αιγαίο

Σημεία παραλαβής αντιικών χαπιών

Μακεδονία

Σημεία παραλαβής αντιικών χαπιών

Μακεδονία & Θράκη

Σημεία παραλαβής αντιικών χαπιών

Θεσσαλία & Στερεά Ελλάδα

Σημεία παραλαβής αντιικών χαπιών

Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά, Ήπειρος & Δυτική Ελλάδα

Σημεία παραλαβής αντιικών χαπιών

Κρήτη

Σημεία παραλαβής αντιικών χαπιών

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της αντιικής αγωγής Covid-19 από την αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια η συνταγογράφηση της αγωγής από τον θεράποντα ιατρό.

Η αντιική αγωγή Covid-19 μπορεί να παραλαμβάνεται από συγγενή ή φίλο/φίλη του ασθενούς, κατά τις ώρες παραλαβής που έχουν οριστεί, με μόνη την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του/της παραλαμβάνοντος/ουσας, το ΑΜΚΑ του ασθενούς και τον αριθμό της συνταγής. Για την είσοδο στα φαρμακεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. δεν είναι απαραίτητο Rapid test, είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)