to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 22.07.2022

Πολιτική

Γ. Μπουρνούς: Επιστολή σε Πλακιωτάκη για τα προβλήματα εφοδιασμού Λέσβου-Λήμνου

Ο Γ. Μπουρνούς, βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλεί τον υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη να του κοινοποιήσει τις έως τώρα ενέργειές του για την τήρησή των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας, που της ανατέθηκε από το υπ. η εκτέλεση των αναγκαίων αυτών δρομολογίων, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ο ομαλός και απρόσκοπτος εφοδιασμός των εμπόρων του Νομού και να αποτραπεί η υποβάθμιση των τοπικών οικονομιών, που αναμένουν σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό.


Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, απέστειλε χθες ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν στον εφοδιασμό της Λέσβου και της Λήμνου με εμπορεύματα και ζωοτροφές, οι συχνές αναβολές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Θεσσαλονίκης – Μυτιλήνης.

O Γιάννης Μπουρνούς αναφέρει, στην αρχή της έγγραφης παρέμβασής του, τη δυσλειτουργία που προκαλεί τον τελευταίο καιρό η απροειδοποίητη τροποποίηση του προγράμματος δρομολογίων του Ro/Ro «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ», που έχει ως αποτέλεσμα πολλά φορτηγά με εμπορεύματα και ζωοτροφές, αναγκαίες για την κτηνοτροφία της Λέσβου, να παραμένουν επί μακρόν εγκλωβισμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η απουσία, πλέον, συγκεκριμένου προγράμματος δρομολογίων, τονίζει ο κ. Μπουρνούς στην επιστολή του, αποδιοργανώνει τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας με το λειτουργικό πρόβλημα που τους προκαλεί, εν μέσω, μάλιστα, τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, συνεχίζει ο Βουλευτής, εντονότατη ανησυχία προκαλεί σε όσους προμηθεύονται ζωοτροφές, πρώτες ύλες και εμπορεύματα από την Βόρειο Ελλάδα, η δυσοίωνη προοπτική χειροτέρευσης της κατάστασης τον Αύγουστο, καθώς η έλλειψη πλοίων για την μεταφορά των φορτηγών αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονη.

Στη συνεχεία, ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρει ότι, δυστυχώς,  δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου εγκαταλείπονται στη βούληση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ελλείψει πρωτοβουλιών και δράσεων της κυβέρνησης. Επιπλέον, υπενθυμίζει  στον κ. Πλακιωτάκη ότι και πέρυσι χρειάστηκε να παρέμβει με επιστολή του ο Βουλευτής, στις 12.08.2021, για να εξομαλυνθεί το πρόβλημα εφοδιασμού της Λέσβου και της Λήμνου με εμπορεύματα και ζωοτροφές λόγω βλαβών ή/και αλλαγών δρομολογίων των πλοίων που εξυπηρετούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Κλείνοντας, ο κ. Μπουρνούς καλεί τον Υπουργό να του κοινοποιήσει τις έως τώρα ενέργειές του για την τήρησή των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας, που της ανατέθηκε από το Υπουργείο η εκτέλεση των αναγκαίων αυτών δρομολογίων, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ο ομαλός και απρόσκοπτος εφοδιασμός των εμπόρων του Νομού και να αποτραπεί η υποβάθμιση των τοπικών οικονομιών, που αναμένουν σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)