to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:01 | 21.07.2022

Διεθνή

Ιταλία: Βουλευτικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου μετά την παραίτηση Ντράγκι

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία: Στις 25 Σεπτεμβρίου οι βουλευτικές εκλογές, μετά τη νέα παραίτηση Ντράγκι, την οποία έκανε δεκτή ο ιταλός πρόεδρος Σ. Ματαρέλα, αλλά του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός.


Οι πολιτικές εξελίξεις, πλέον, στην Ιταλία είναι ραγδαίες. Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη πριν από λίγο, οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία θα διεξαχθούν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπέβαλε την παραίτησή του εκ νέου το πρωί της Πέμπτης στον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας.

Ο κ. Ματαρέλα έκανε αυτή τη φορά δεκτή την παραίτηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, αλλά του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του ως υπηρεσιακός, κατά την ίδια ενημέρωση.

Η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της για αντιμετώπιση των τρεχόντων θεμάτων, ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση από το προεδρικό μέγαρο.

Η συνάντηση Ματαρέλα-Ντράγκι ήταν διαδικαστική και κράτησε λιγότερο από 40 λεπτά της ώρας.

Ο παραιτηθείς Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός συναντήθηκε π και με την πρόεδρο της ιταλικής γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι. 

Όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai, η κύρια ανησυχία στην φάση αυτή είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και η συγκράτηση του «σπρεντ», το οποίο σήμερα ξεπέρασε τις 240 μονάδες.

Το αδιέξοδο και ο δρόμος προς τις εκλογές άρχισαν να διαφαίνονται από χθες Τετάρτη καθώς ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία, αλλά χωρίς τη στήριξη τριών από τα κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό του.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός έλαβε 95 ψήφους υπέρ του έναντι 38 κατά. Από τη διαδικασία απείχαν το Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα του Βορρά και τα Πέντε Αστέρια.

Πηγή: Αυγή και Καθημερινή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)