to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:24 | 20.07.2022

Πολιτική

Ρ. Χρηστίδου: Μόνη λύση για να πάψουν οι νέοι άνθρωποι να ασφυκτιούν, οι εκλογές

Η Ραλλία Χρηστίδου στην Επιτροπή Ισότητας με θέμα την εργασία των νέων


Σε τοποθέτησή της στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα «Νέοι και Εργασία», η Ραλλία Χρηστίδου στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε την εργασία των νέων τρία ολόκληρα χρόνια μετά την άνοδό της στην εξουσία. Προηγήθηκαν φαίνεται άλλες, πιο σημαντικές  κυβερνητικές δεσμεύσεις στα εργασιακά, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, οι απλήρωτες υπερωρίες, ο παροπλισμός του ΣΕΠΕ, με λίγα λόγια η πλήρης αποδιοργάνωση του εργασιακού τοπίου.

Από την άλλη μεριά ο κατώτατος δεν ήταν προτεραιότητα και παρέμεινε έως και τώρα χωρίς κάποια ουσιαστική βελτίωση, παρά τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και στο κόστος ζωής. Και αυτές οι τραγικές κυβερνητικές επιλογές γίνονται ενώ οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, όπως τόνισε η βουλεύτρια.

Γι’ αυτό σήμερα η χώρα είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία νέων και γυναικών, γι’ αυτό δεν υπάρχει εργαζόμενος, είτε είναι μισθωτός είτε αυτοαπασχολούμενος,  είτε μικρομεσαίος επαγγελματίας που να μη νιώθει ευάλωτος στη δουλειά του. Οι νέοι δε μπορούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, ακόμη και αν δουλεύουν, καθώς η ακρίβεια τους αναγκάζει να μένουν ακόμη στο παιδικό τους δωμάτιο, τόνισε η βουλεύτρια. Αυτή την οργή, τα αδιέξοδα των χαμένων γενεών που βιώνουν πολλαπλούς αποκλεισμούς μέσα στις κρίσεις και στις κυβερνητικές «πρωτοβουλίες», εκφράζουν, για παράδειγμα, καλλιτέχνες όπως ο Λεξ.

Κλείνοντας η Ραλλία Χρηστίδου και απευθυνόμενη στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη υπογράμμισε ότι «αντί να συζητάμε για ημίμετρα και παρηγορητικές λύσεις λίγων μηνών, είναι ανάγκη να δει η κυβέρνηση και σεις κ. υπουργέ, ότι η κεντρική πολιτική σας προσέγγιση στα εργασιακά είναι το αντίθετο από ό,τι είχε ανάγκη η χώρα μας. Η αποτυχία είναι ολοκληρωτική και μπορεί να διορθωθεί μόνο με συνολική αλλαγή πολιτικής και συνεπώς και αλλαγή κυβέρνησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)