to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 20.07.2022

Πολιτική

Κ. Μάρκου: Αφήνετε απροστάτευτα τα ασυνόδευτα ανήλικα

Υπό το βάρος της καταδίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, αλλά και των καταγγελιών για παράνομα pushbacks στο Αιγαίο, η κυβέρνηση νομοθετεί αφήνοντας στην ουσία απροστάτευτα τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Κώστας Β. Μάρκου ξεκίνησε την ομιλία του με την διαπίστωση ότι η συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου επισκιάζεται από την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την οποία καταδικάστηκε η χώρα μας για το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι το 2014, στο οποίο 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχασαν τη ζωή τους.

Κατόπιν ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ΝΔ στον τομέα του προσφυγικού, υπενθυμίζοντας σε όλους τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης. Αρχικά κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αργότερα, κατάλαβε ότι, όσο κι αν φαίνεται επικοινωνιακά βολικό, δεν μπορεί όλο το μεταναστευτικό ζήτημα να ανάγεται σε θέμα δημοσίας τάξεως και μετέφερε το ευαίσθητο θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταφέρθηκε στο Μαξίμου. Λίγο διάστημα μετά, μας προέκυψε η λύση της περίφημης Εθνικής Συντονίστριας, το έργο της οποίας είναι ανύπαρκτο.

Ταυτόχρονα ακύρωσε το απολύτως διαχειρίσιμο σχέδιο που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και είχε κοινοποιήσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και δεν εφάρμοσε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιτροπεία των ανηλίκων.

Με τον τρόπο αυτό, αντί να ενδυναμώσει τις δομές και τους θεσμούς, δημιούργησε μια εκρηκτική κατάσταση με αρκετές χιλιάδες ασυνόδευτα ανήλικα εκτός δομών πρόνοιας.

Με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, όπως τόνισε ο κ. Μάρκου, η Ελληνική Πολιτεία αποποιείται την ευθύνη απέναντι στα ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες. Εκτός αυτού όμως, έρχεται να κάνει και αυτό που η κυβέρνηση της ΝΔ ξέρει καλύτερα από όλους, δηλαδή να λειτουργήσει σαν ντίλερ για τα κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα και τις ΜΚΟ των ημετέρων, στις οποίες αναθέτετε την Επιτροπεία των παιδιών αυτών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «Αν δεν μιλάγαμε για παιδιά θα σας έλεγα “το περίμενα, κρίμα”. Ωστόσο και επειδή μιλάμε για παιδιά, την πιο ευάλωτη μάλιστα ομάδα παιδιών που υπάρχει στον κόσμο, σας λέω “ΝΤΡΟΠΗ”.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)