to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 20.07.2022

Οικονομία

K. Παπανάτσιου: Να δοθεί άμεσα ικανή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με δήλωσή της ζητά την παράταση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με δεδομένη τη διόγκωση του εργασιακού βάρους των λογιστών μετά την Πανδημία.


"Πλήθος φορέων ζητούν την τροποποίηση του χρόνου εμπρόθεσμης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η κατάσταση στα γραφεία των λογιστών, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι ίδιοι οι επαγγελματίες, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη."

Αυτό αναφέρει στη δήλωσή της η αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματα των πολιτών και να δώσουν εύλογη παράταση στις προθεσμίες καταβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Στη δήλωσή της η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει: 

"Το εργασιακό βάρος των λογιστών έχει διογκωθεί κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, παράλληλα οι λογιστές/τριες όντας επιφορτισμένοι/ες με τις διεκπεραιώσεις των καθημερινών διαδικασιών φυσικών και νομικών προσώπων , δεν μπορούν να λείψουν ούτε μία μέρα από την εργασίας τους, που εν πολλοίς λειτουργεί με καταληκτικές ημερομηνίες.

Η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται δυσβάσταχτη με την εν εξελίξει ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό, να «ροκανίζουν» το εισόδημά τους, ενώ η Κυβέρνηση αποδεικνύεται απλός παρατηρητής της κατάστασης. Επομένως, εάν δεν δοθεί μία εύλογη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, οι πολίτες κινδυνεύουν να «χρεωθούν» με μία νέα επιβάρυνση".

Για να καταλήξει:

"Για τους προαναφερόμενους λόγους ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να δοθεί ένας εύλογος χρόνος παράτασης στην υποβολή εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2021".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)