to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 20.07.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γεραπετρίτης για πυρκαγιά: Χαρακτήρισε «δύσβατα τοπία» τους δήμους που καίγονται - Βλέπει καλό συντονισμό

Δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου. Αναληθή στοιχεία περί απομάκρυνσης 90.000 πολιτών. Άλλα λέει η πυροσβεστική στην επίσημη ενημέρωση


Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε και σε ρόλο ειδικού επί των δασικών και περιαστικών πυρκαγιών, καταδεικνύοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον ALPHA, προχώρησε σε αντιφατικές δηλώσεις και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει μια πραγματική κατάσταση ως «δύσκολη άσκηση».

Σε μια προσπάθεια να περάσει τη «γραμμή Μαξίμου» τα μπέρδεψε λέγοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί πρόκειται για μια περιαστική φωτιά κοντά σε σπίτια και αμέσως μετά υποστήριξε ότι πρόκειται για δύσβατο τοπίο αναφερόμενος στις περιοχές που καίγονται όπως είναι η Παλλήνη, ο Γέρακας, η Πεντέλη, η Ανθούσα, το Ντράφι, η Παιανία.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης απέδωσε στις καιρικές συνθήκες την έκρηξη των πολλαπλών μετώπων υποστηρίζοντας ότι καταγράφηκαν άνεμοι με ριπές 10 και 11 μποφόρ. Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι έχουν απομακρυνθεί 90.000 πολίτες, στοιχείο που διαψεύδει η πυροσβεστική καθώς στην επίσημη ανακοίνωση που έγινε ο εκπρόσωπος Τύπου του πυροσβεστικού σώματος ήταν πολύ προσεκτικός λέγοντας επί λέξει ότι: «Μέσω των μηνυμάτων του 112 και σε συνεργασία των δυνάμεων της ελληνικής αστυνομία πραγματοποιήθηκαν έως σήμερα το πρωί οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε μία έκταση που αφορά 90.000 κατοίκους».

Και ήταν πολύ προσεκτικός ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής καθώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσοι κάτοικοι ακολούθησαν τις οδηγίες καθώς οι αναφορές από τα πολλαπλά μέτωπα είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι παρέμειναν στην περιοχή για να σώσουν τα σπίτια τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο στην Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)