to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 19.07.2022

Κοινωνία

Ρατσιστική επίθεση κατά μετανάστη εργάτη γης στην Πλατεία Αττικής

Ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδή στην Πλατεία Αττικής εναντίον του 23χρονου μετανάστη Μοχάμεντ Σιράζ, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ


Άγρια επίθεση από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών δέχτηκε τα χαράματα της Κυριακής 17 Ιουλίου ο 23χρονος Μοχάμεντ Σιράζ, μετανάστης εργάτης γης. Την καταγγέλλει με λεπτομέρειες η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ)

Από το 2019 που βρίσκεται στην Ελλάδα, ο Μοχάμεντ Σιράζ έχει δουλέψει στη Σκάλα Λακωνίας και στο Αργος στα πορτοκάλια. Τον περασμένο Μάρτιο βρέθηκε στην Αθήνα για να επισκεφθεί τον αδελφό του και συνελήφθη σε επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ. Κρατήθηκε μέχρι τις 15 Ιουλίου και μετά την απελευθέρωση του ήρθε ξανά να επισκεφθεί τον αδελφό του.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου βρέθηκε στην Πλατεία Αττικής με ένα φίλο του, ο οποίος έφυγε στις 2π.μ. για να πάει σπίτι του.

Λίγα λεπτά μετά, τον πλησίασε μια ομάδα 6-7 ατόμων, όλοι κοντοκουρεμένοι. Τον περικύκλωσαν σχηματίζοντας κύκλο γύρω του. Τον πλησίασαν τρεις. Ένας στάθηκε πίσω του και οι δύο πήγαν μπροστά του και ρωτούσαν “από πού είσαι;” . Απάντησε “Μουσουλμάνος Πακιστάν”.

Σε δευτερόλεπτα, όρμηξαν επάνω του για να τον λιντσάρουν. Πρώτα δέχτηκε μια γερή γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού από ένα άτομο. Αμέσως μετά από μπροστά τον χτύπησε ένας με σιδηρογροθιά στο μέρος ακριβώς επάνω από το δεξί μάτι. Συνέχισαν να τον γρονθοκοπούν ασταμάτητα. Το έριξαν κάτω και συνέχισαν να τον κλωτσάνε προκαλώντας τραυματισμό στο ώμο και στο γόνατο.

Παρέμεινε μερικά λεπτά στο έδαφος και μετά σοκαρισμένος και αποπροσανατολισμένος παραπατώντας έφτασε στο σταθμό Λαρίσσης, όπου υπάλληλος του ΟΣΕ τον βοήθησε να επικοινωνήσει με τον αδελφό του, ο οποίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Εκεί του έκαναν εξετάσεις και πολλά ράμματα στο κεφάλι.

Έξαρση τέτοιων περιστατικών ρατσιστικής βίας τις τελευταίες μέρες γύρω από την Πλατεία Αττικής, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. Και την αποδίδει σε επιστροφή των νεοναζί στα μέρη που προσπάθησαν να ελέγξουν στο παρελθόν με οργανωμένες περιπολίες ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην πολιτική της κυβέρνησης που με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, τα pushbacks στα σύνορα, την εκκένωση του Ελαιώνα και το πέταγμα στους δρόμους 850 προσφύγων, έχει ανοίξει την όρεξη στα φασιστοειδή να βγάλουν ξανά ομάδες κρούσης-τάγματα εφόδου.

Μάλιστα, παρά τις καταγγελίες των μεταναστών θυμάτων για τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις, καμία από αυτές δεν έχει εξιχνιαστεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)