to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 19.07.2022

Πολιτική

«Παρένθεση» χαλαρότητας των μέτρων για την πανδημία - Τι δήλωσε ο Θ. Πλεύρης

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την πανδημία του κορονοιού στη χώρα μας, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


«Έχουμε προετοιμάσει τον κόσμο ότι, ενώ το καλοκαίρι θα είναι μια κατάσταση διαχειρίσιμη, τον Σεπτέμβριο και τον χειμώνα θα έχουμε μια μεγαλύτερη πίεση, ακόμα και με τις ίδιες μεταλλάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «ακόμα και με το θετικό σενάριο ότι θα έχουμε αυτές τις μεταλλάξεις περιμένουμε μια παραπάνω πίεση. Αυτή τη στιγμή έχουμε μοντέλα ενεργοποίησης για το πως θα λειτουργήσουμε για την αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Όπως είπε το υπουργείο Υγείας ξεκινά πλέον ένα μοντέλο διαχείρισης, μια - μια μετάλλαξη πολύ εύκολα διαχειρίσιμη εντός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 «Το σύστημα κρασάρει όταν έχουμε νοσηλείες ΜΕΘ, γιατί οι ΜΕΘ τελειώνουν. Δεν υπάρχουν απεριόριστες ΜΕΘ. Αυτό λοιπόν τώρα το μοντέλο που θα βάλουμε -και ήδη ξεκινήσαμε- είναι ότι από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε πάρα πολλές δομές και ιδιωτικές» ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Όπως επισήμανε, ο σχεδιασμός για το φθινόπωρο έχει ολοκληρωθεί και πρόσθεσε: «Έχουμε αντιικά φάρμακα και κάνουμε μεγάλες παραγγελίες. Δηλαδή, δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν πριν ένα χρόνο και έχουμε και μια εμβολιαστική κάλυψη καλή που προφανώς θα επικαιροποιηθεί περιμένοντας και τα νέα εμβόλια».

Οι δηλώσεις Πλεύρη καθιστούν εκ νέου προφανή την στρατηγική της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας: ένα ανέμελο καλοκαίρι χωρίς ελέγχους που θα αποτελούσαν εμπόδιο - υποτίθεται- για την τουριστική κίνηση και στη συνέχεια ένας απρόβλεπτος χειμώνας κατά τον οποίο θα ληφθούν εκ νέου μέτρα.

Μένει να αποδειχθεί αν η προετοιμασία θα είναι φέτος επαρκής ή θα ξαναζήσουμε έναν εφιαλτικό χειμώνα όπου θα ασφυκτυά το ΕΣΥ και θα αθροίζουμε νεκρούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)