to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 18.07.2022

Πολιτική

Επίθεση του Αλέξη Κούγια στον Στέλιο Πέτσα

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Στέλιο Πέτσα εξαπολύει με νέα ανακοίνωση του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας,.


Επίθεση του Αλέξη Κούγια, σε τοξικό και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς τόνο, κατά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος, ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής.

Ο Αλ. Κούγιας επισημαίνει-δεικτικά- στην ανακοίνωση του, στην Ελλάδα απαγορεύεται η κριτική των δικαστικών αποφάσεων ειδικά από πολιτικούς και χαρακτηρίζει τον Στ. Πέτσα “εντελώς άσχετο” με όσα συνέβησαν στο δικαστήριο ενώ αναφέρει ότι υφυπουργός Εσωτερικών “είναι επικίνδυνος στο να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, από οιονδήποτε τομέα τον διορίζουν, αφού δεν είναι καν εκλεγμένος”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλ. Κούγια έχει ως εξής:

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά, μόνο και μόνο από νομική και προσωπική αξιοπρέπεια και με ό,τι σημαίνει η σχεδόν επί 50 χρόνια παρουσία μου στα ποινικά Δικαστήρια, έρχομαι στη δύσκολη θέση να κάνω μία έκκληση στον οιονδήποτε πολιτικό, βουλευτή, υπουργό, πρωθυπουργό, ανεξαρτήτως κόμματος, αλλά και σε όλους τους «νταραβεριτζήδες» που με μια κομματική ταυτότητα διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού στις επόμενες εκλογές, να μην χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις, για να υφαρπάξουν με εντελώς τυχοδιωκτικό τρόπο την ψήφο του ελληνικού λαού, επενδύοντας στο θυμικό των αγνών Ελλήνων πολιτών, χωρίς να έχουν έστω στοιχειώδεις γνώσεις ποινικού δικαίου, της δικογραφίας και της 5μηνης διαδικασίας, με το να ασκούν κριτική στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, παραβαίνοντας το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκαν, και αγνοώντας την ποινική νομοθεσία και τις ανακοινώσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων επί της υποθέσεως Λιγνάδη.

Σήμερα, δυστυχώς, ένας Υφυπουργός της κυβερνήσεως, όχι εκλεγμένος αλλά διορισμένος, εντελώς άσχετος με τα όσα συνέβησαν στο Δικαστήριο, με τα όσα απεδείχθησαν στο Δικαστήριο, με τα όσα επιβάλουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, αντί να δηλώσει αναρμόδιος, σε πρωινή εκπομπή που δεν γνωρίζω γιατί τον κάλεσαν, αφού με τον τομέα της Δικαιοσύνης είναι παντελώς άσχετος, έκανε μια απαράδεκτη κριτική της δικαστικής αποφάσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποδεικνύοντας ότι είναι επικίνδυνος στο να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, από οιονδήποτε τομέα τον διορίζουν, αφού δεν είναι καν εκλεγμένος, γιατί το πρώτο, το οποίο έπρεπε να γνωρίζει, είναι ότι η νομοθετική εξουσία και η εκτελεστική εξουσία είναι εντελώς ανεξάρτητες από τη δικαστική εξουσία βάσει του Συντάγματος και απαγορεύεται ρητώς η εκτελεστική εξουσία, την οποίαν αυτός υπηρετεί, έστω διορισμένος όπως είναι, να παρεμβαίνει, έστω και με κριτική, στις δικαστικές αποφάσεις.

Ο κ. Πέτσας πρέπει να μάθει ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη απονέμεται από τακτικούς Δικαστές και όχι από λαϊκά δικαστήρια και επιπόλαιους πολιτικούς και ρητώς απαγορεύεται η δημόσια κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ειδικά από τους πολιτικούς, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση για αυτούς, υπηρετούν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και ποτέ δεν παρεμβαίνουν στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)