to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο βιαστής, η ψειρού και η δεξιά κουλτούρα

Μέσα στον απέραντο κυνισμό του, ο κ. Λιγνάδης, με το που αποφυλακίσθηκε, δήλωσε ότι τώρα θα παίξει μπάλα αυτός. Αρκεί που βγήκε από την ψειρού. Σιγά μην τον ένοιαζε ότι καταδικάσθηκε ως βιαστής ανηλίκων


Αρκεί η αναστολή έκτισης της ποινής να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως πίεση προς το Εφετείο και τότε το γήπεδο θα είναι ανοικτό να δείξει πόσο καλά γνωρίζει το τόπι. Αυτός ο κυνισμός είναι που τον έφερε κοντά στο σημερινό σύστημα εξουσίας, στο οποίο προσέφερε αυτό που επιθυμούσε περισσότερο: την αντι-αριστερή χολερικότητα, και μάλιστα με το άλλοθι της Επιδαύρου, που τόσο ταιριάζει στα ανάλαφρα λινά φορέματα του καλοκαιριού.

Ξέρεις τί είναι να συντρώγεις με τον Τομ Χανκς και στα καπάκια να βρίσκεσαι με το ελικόπτερο μπροστά στον Δημήτρη Λιγνάδη να προσκυνάει τον πλαστικό Παρθενώνα; Τα εσωτερικά σκοτάδια του Λιγνάδη, το φως του πολιτισμού τους. Ναι. καταδικάσθηκε ως βιαστής.

Σιγά το ηθικό στίγμα, αφού τελικά είναι ελεύθερος. Το “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια” κλπ, κλπ είναι για το πόπολο, όχι για το enfant gâté της νεοδεξιάς.

Ζούμε σε εποχές εκτραχηλισμού και ξετσιπωσιάς, την οποία ένα μέρος του λαού βιώνει ως θέαμα. Έναν ολόκληρο Ξαρχάκο τον κοιτούν με λοξό βλέμμα. Το θέμα για το σύστημα εξουσίας είναι ο Λιγνάδης. Σήμα κατατεθέν.

Πόσο μακρινές και αθώες φαντάζουν οι εποχές όπου αντιδικούσαμε με τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο για το αν υπάρχει δεξιά κουλτούρα. Υπάρχει και παραυπάρχει, τώρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ξανά έτοιμος να παίξει μπάλα…. 

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)