to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 18.07.2022

Πολιτική

4 μήνες χωρίς απάντηση από Κ. Τασούλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ζητά ξανά τη σύσταση Επιτροπής για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ

Την πρόταση που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας, για τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027, υπενθυμίζει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη


Την  πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, για τη σύσταση Επιτροπής για τη μελέτη ζητήματος εθνικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027», υπενθυμίζει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα η Γραμματέας της Κ.Ο Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας τον να προγραμματίσει άμεσα τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

Στην αρμοδιότητα της  Επιτροπής θα συμπεριληφθεί ιδίως η μελέτη των προβλημάτων του σχεδιασμού, της εφαρμογής, της αξιολόγησης και της χρηματοδότησης των πολιτικών του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ περιόδου 2021-2027 και η σύγκρισή τους με τις διεθνείς «καλές πρακτικές».

Η Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει στην επιστολή της:

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Αλέξης Τσίπρας, με την από 15/3/2022 επιστολή του προς εσάς, για τη σύσταση Επιτροπής για τη μελέτη ζητήματος εθνικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027».

Έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες, από τότε που για πρώτη φορά έθεσε το θέμα, αλλά και δύο μήνες από τότε που σας υπενθύμισε το σχετικό αίτημά του,  από το βήμα της Ολομέλειας κατά της διάρκειας συζήτησης του νομοσχεδίου για το κλιματικό νόμο.  Υπενθυμίζω ότι στην απάντησή σας είχατε δεσμευτεί να φέρετε για συζήτηση την πρότασή του στη πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού.

Επειδή, κύριε Πρόεδρε αυτό δεν έχει συμβεί έως σήμερα, και επειδή οι εργασίες της βουλής, όπως έχετε ανακοινώσει, αναμένεται να διακοπούν για το θέρος στο τέλος Ιουλίου, σας καλώ να προγραμματίσετε τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής άμεσα με στόχο να αξιοποιηθεί άμεσα η πρόβλεψη του άρθρου 44 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής και τη σύσταση Επιτροπής για τη μελέτη ζητήματος εθνικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027», στην αρμοδιότητα της οποίας θα συμπεριληφθεί ιδίως η μελέτη των προβλημάτων του σχεδιασμού, της εφαρμογής, της αξιολόγησης και της χρηματοδότησης των πολιτικών του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ περιόδου 2021-2027 και η σύγκρισή τους με τις διεθνείς «καλές πρακτικές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)