to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 23.09.2013

Κοινωνία

Η ΑΔΕΔΥ για την επίθεση σε συνδικαλιστή της ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Γεννά μεγάλα ερωτηματικά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Βύρωνα"

"Ο δράστης της επίθεσης αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν", καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, σχετικά με την επίθεση στο Βύρωνα σε συνδικαλιστή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αγωνιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Ολόκληρη η καταγγελία

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Η δολοφονική απόπειρα που έγινε την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, έρχεται σε συνέχεια των τελευταίων επιθέσεων εναντίον μελών του Κ.Κ.Ε. στο Πέραμα, που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα.

Το άτομο που τρομοκρατούσε την οικογένεια του αγωνιστή συνδικαλιστή από την περασμένη Τρίτη και το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2013 εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα κινήθηκε εναντίον του με τις φράσεις «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και τον καταδίωξε με αντικείμενο που έβγαλε από την τσέπη του ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί, είναι γνωστό στην αστυνομία.

Γεννά μεγάλα ερωτηματικά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ.  Βύρωνα στο οποίο οδηγήθηκε ο δράστης μετά από κλήση στην αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ, όπου αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν.

Εάν η τρομοκράτηση των αγωνιστών του εργατικού κινήματος είναι ο προφανής στόχος τέτοιων επιθέσεων, ας είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Αντίθετα, τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και την πολιτική της φτώχειας και της μαζικής ανεργίας, της διάλυσης των Δημοσίων και Κοινωνικών Υπηρεσιών, τις διαθεσιμότητες και απολύσεις και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. 

Τέλος η επέκταση των δολοφονικών τρομοκρατικών γεγονότων που τελευταία πληθαίνουν, εκφράζουν το φόβο και την ανησυχία του συστήματος συνολικά, που παρά το όργιο τρομοκρατίας και δυσφήμησης των εργατικών αγώνων, δεν μπορούν να κάμψουν το ηθικό και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος .

Διαβάστε ακόμα: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει επίθεση σε συνδικαλιστή και μέλος της στο Βύρωνα // Η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την επίθεση στον βυρωνιώτη εργαζόμενο Χρ. Παναγιωτόπουλο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)