to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 18.07.2022

Πολιτική

Άφησαν εκτός του «Τουρισμός για όλους» τρίτεκνους και πολύτεκνους

«Εκτός κάθε σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού η κάλυψη των αναγκών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στο "Τουρισμός για Όλους" ενώ έμειναν εκτός και από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" η έννοια της οικογένειας και των παιδιών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ» καταγγέλουν η τομεάρχης και ο αν. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κοινή τους δήλωση


Όπως επισημαίνουν η Κατ. Νοτοπούλου και ο Στ. Αραχωβίτης, τομεάρχης και αν. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντίστοιχα, σε κοινή τους δήλωση:

«Εκτός κάθε σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού η κάλυψη των αναγκών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στο "Τουρισμός για Όλους" ενώ έμειναν εκτός και από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Στο πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους" η έννοια της οικογένειας και των παιδιών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

150 ευρώ είναι ικανά να προσφέρουν άνετες διακοπές σε μια 5μελή οικογένεια;

Η αδικαιολόγητη παράβλεψη ενός σημαντικού πυλώνα της ελληνικής κοινωνίας, των τριτέκνων, δικαίως έχει προκαλέσει τη διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων της χώρας μας.

Με το δημογραφικό πρόβλημα να γιγαντώνεται τη χώρα μας και την ακρίβεια Μητσοτάκη να τσακίζει τα νοικοκυριά πρέπει η Πολιτεία να υιοθετήσει δράσεις ανακούφισης και στοχευμένα πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση των οικογενειακών προϋπολογισμών, πολύ περισσότερο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους με τους οποίους ενώνουμε τη φωνή μας. Πρέπει να διορθωθεί η αδικία και η αδικαιολόγητη παράβλεψη του Υπουργείου Τουρισμού έστω και τώρα, ως ελάχιστη αναγνώριση των δυσκολιών που ταλανίζουν την ελληνική οικογένεια».

Κ. Μάλαμα: Απαράδεκτος ο  έμμεσος αποκλεισμός τέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022

Αναφορά προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής και Αναπλ. Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”.

Η αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Συλλόγου γονέων με τρία παιδιά του Δήμου Νέας Προποντίδας. Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, τα τέκνα δικαιούχων, φέτος, δεν καθίστανται αυτομάτως δικαιούχοι και τα ίδια, ενώ στις μονογονεϊκές οικογένειες το ατομικό εισόδημα δεν λογίζεται κι ως οικογενειακό, με αποτέλεσμα την απόρριψη των μέχρι πέρσι δικαιούχων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε διακοπές μέσω του προγράμματος, αφενός, οι οικογένειες με τα παιδιά τους, αφετέρου οι μονογονεϊκές οικογένειες. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την κυβέρνηση να διορθώσει τα κριτήρια επιλεξιμότητας και να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται οι οικογένειες με τέκνα κι οι μονογονεϊκές οικογένειες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)