to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:54 | 15.07.2022

Πολιτική

Προστατευόμενοι μάρτυρες: Χαστούκι στην κυβέρνηση από την Κομισιόν για τη μη ενσωμάτωση της οδηγίας

Νέο ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από την Κομισιόν σχετικά με την επίμονη άρνηση του Μαξίμου να ενσωματώσει την οδηγία για τους προστατευόμενους μάρτυρες.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προβαίνει στο επόμενο βήμα της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείεται να παραπέμψει τη χώρα μας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνει η Αυγή:

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να λάβει περαιτέρω μέτρα στο πλαίσιο των διαδικασιών επί παραβάσει κατά της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας , της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, των Κάτω Χωρών, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Ισπανίας, αποστέλλοντας αιτιολογημένες γνώμες επειδή δεν μετέφεραν πλήρως στο εθνικό δίκαιο την οδηγία σχετικά με την προστασία των προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης (οδηγία 2019/1937)».

«Η προθεσμία που είχαν τα κράτη μέλη για να μεταφέρουν την οδηγία στο εθνικό δίκαιο ήταν η 17η Δεκεμβρίου 2021. Τον Ιανουάριο του 2022 η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή σε 24 κράτη μέλη, επειδή δεν είχαν μεταφέρει στο εθνικό τους δίκαιο ούτε είχαν κοινοποιήσει τα μέτρα μεταφοράς εντός της προθεσμίας. Από αυτά κράτη μέλη, τα 15 για τα οποία γίνεται λόγος δεν έχουν ακόμη θεσπίσει μέτρα μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο και έχουν προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στις αιτιολογημένες γνώμες της Επιτροπής. Εάν οι απαντήσεις δεν είναι ικανοποιητικές, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τα οικεία κράτη μέλη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε ακόμη:

Κ. Αρβανίτης: O Μητσοτάκης φοβάται τους προστατευόμενους μάρτυρες - Εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)