to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:07 | 15.07.2022

πηγή: Αυγή / avgi.gr

Πολιτική

Αναπάντεχο: Συγχαρητήρια Πορτοσάλτε για το κρεσέντο αναθεωρητισμού του Αγγ. Συρίγου

Συνεχάρη τον υφυπουργό Παιδείας γιατί «αποδόμησε τον υπαρξιακό μύθο της Αριστεράς των τελευταίων 50 χρόνων».


Η πλήρης κάλυψη που παρείχε το Μαξίμου στον Άγγελο Συρίγο εκ των αρνητών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντίστασης κατά της χούντας, συμπληρώθηκε σήμερα από τα τηλεπαράθυρα του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Ο δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ένα εμετικό σιγόντο σε Άγγελο Συρίγο και αρνητές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βγάζοντας τη χολή του για την Αριστερά.

Ο Άρης Πορτοσάλτε έδωσε συγχαρητήρια στον υφυπουργός Παιδείας γιατί «με έναν συντεταγμένο λόγο στο Κοινοβούλιο αποδόμησε τον υπαρξιακό μύθο της Αριστεράς των τελευταίων 50 χρόνων».

Και στη συνέχεια έπεσε ακόμα ένα σκαλοπάτι στον βούρκο του αναθεωρητισμού υποστηρίζοντας ότι ο Άγγελος Συρίγος περιέγραψε με άψογο τρόπο το ιστορικό γεγονός.

«Τώρα, εάν κάποιος θέλει να ζει με τον μύθο του, οκ υπάρχουν μύθοι ακόμα και σε εθνικό επίπεδο. Αλλά οι επαγγελματίας μετά διαχειριστές της ιστορίας του Πολυτεχνείου πάνω στο οποίο χτίστηκαν καριέρες, ενοχλούνται με αυτά που είπε ο Συρίγος», κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται πως χθες (Πέμπτη 14/7) κατά τη συζήτηση που διεξαγόταν στην Ολομέλεια για τους «Νέους Ορίζοντες» του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός, Άγγελος Συρίγος, στη διάρκεια της τοποθέτησής του καταφέρθηκε κατά της «μυθολογίας» του Πολυτεχνείου, η οποία, σύμφωνα με τον καθηγητή, αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου.

Η κατακραυγή υπήρξε άμεση και καθολική, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, με τον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) να ζητά την παραίτηση του υφυπουργού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)