to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:37 | 14.07.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Οι ολοκληρωμένες φιλολαϊκές πολιτικές, απάντηση στις «μαγικές» συνταγές της κυβέρνησης Μητσοτάκη (βίντεο)

«Όταν δίνεται ένα επίδομα προς τον τελικό καταναλωτή, μπορεί να ανακουφίζεται ολίγον τι ο ίδιος, αλλά στην ουσία μέσω αυτού ενισχύεται ο πάροχος, κλείνοντας τα μάτια σε αυτό που χαρακτηρίζεται σαν αισχροκέρδεια και που ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα φορολογήσει»


Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό  « ANT1»:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΜΑ  ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ:

«..Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως ολοκληρωμένες πολιτικές. Στο ενεργειακό ζήτημα και στα θέματα των ανατιμήσεων αυτό σημαίνει:

-          Πρόβλεψη

-          Βαθύς έλεγχος

-          Περιορισμός και περικοπή των υπερκερδών και της αισχροκέρδειας.

Η επιδοματική πολιτική πρέπει να προκύπτει στο τέλος και αφού προηγηθούν  οι παραπάνω  ενέργειες.  Όταν δίνεται ένα επίδομα προς τον τελικό καταναλωτή, μπορεί να ανακουφίζεται ολίγον τι ο ίδιος, αλλά  στην ουσία μέσω αυτού ενισχύεται  ο  πάροχος, κλείνοντας τα μάτια σε αυτό που χαρακτηρίζεται σαν αισχροκέρδεια και που ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα φορολογήσει.

Εμείς λοιπόν  θα μειώναμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, θα μειώναμε τον ΦΠΑ σε κάποια βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, θα ανεβάζαμε το βασικό μισθό στα 800 ευρώ( αν και αυτό πάλι δεν είναι αρκετό), θα αξιοποιούσαμε τα υπερέσοδα του δημοσίου που προέκυψαν από τις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων και κυρίως των καυσίμων κλπ.

Αυτές όλες, είναι μέρος των συγκεκριμένων προτάσεων που κατά καιρούς έχουμε καταθέσει και φυσικά, δεν αφορούν μόνο τους απλούς καταναλωτές, αλλά και τους επαγγελματίες , τις εταιρίες κλπ…»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ:

«…Η υπόθεση Λιγνάδη έχει πάρει πολιτική διάσταση μάλλον εξαιτίας της  γνωστής φιλίας του με πρόσωπα της Κυβέρνησης .

Κρίνουμε τη δικαστική απόφαση γιατί αυτή είναι που θα εφαρμοστεί, αλλά προξενεί  εντύπωση ότι ο κος Λιγνάδης καταδικάστηκε για το βιασμό παιδιών- εφήβων με ποινή 12 χρόνια με αναστολή. Οι δικαστές αποφάσισαν ( με διαφωνίες), αυτή η απόφαση θα εφαρμοστεί, εκτός αν ο Εισαγγελέας την εφεσιβάλει.

Η συζήτηση γίνεται πάνω σε μια αναφορά του συνηγόρου του κου Κούγια , που ισχυρίστηκε ότι η απόφαση ήταν φορσέ και βασίστηκε πάνω σε νόμο που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό και οφείλουμε να το επισημάνουμε  ότι , σε αυτό το σημείο και σε αυτό το άρθρο, ο ποινικός κώδικας δεν έχει αλλάξει από το 2010.  Σε αυτό το άρθρο υπάρχουν πολλά εναλλακτικά και κυρίως αν ο κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος και αν μπορεί να τελέσει ανάλογα αδικήματα.

Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στα δικαστήρια, ώστε να μην αφήσουν ελεύθερους κάποιος κατηγορούμενους.

Υπάρχει λοιπόν η καταδίκη, υπάρχει η αναστολή και η συζήτηση θα εξακολουθήσει να υπάρχει, παίρνοντας υπόψη και την πολιτική της διάσταση…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)