to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:29 | 13.07.2022

Κοινωνία

Ζωντανός βρέθηκε ο τέταρτος επιβαίνοντας του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Σάμο - Δύο νεκροί

Το Λιμενικό διέσωσε ένα μέλος του πληρώματος που ήταν καλά στην υγεία του, ωστόσο περισυνέλεξε άλλα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους - Βρέθηκε ζωντανό το τέταρτο μέλος του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση πυρκαγιάς στο νησί


Σώος στη ξηρά εντοπίστηκε το τέταρτο μέλος του ελικοπτέρου που κατέπεσε το απόγευμα σε θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά της Σάμου ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στο νησί. Πρόκειται για ένα Μολδαβό υπήκοο που είναι καλά στην υγεία του. Ζωντανός διεσώθη και είναι καλά στην υγεία του επίσης ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή, παρά τις προσπάθειες για ανάνηψη στη ξηρά μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο νοσοκομείο όπου αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ένα ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς –η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Σάμου– έπεσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον Άγιο Μηνά.
_________

Τέσσερα άτομα (ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας που είχε τον ρόλο συνδέσμου-μεταφραστή) επέβαιναν στο ελικόπτερο, το οποίο ήταν τύπου Μi 8 (μεσαίου τύπου), ήταν μισθωμένο από την πυροσβεστική και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Σάμου. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και του πληρώματος, που επικεντρώνεται στη θαλάσσια περιοχή της Πλάκας, νοτιοδυτικά της Σάμου. Συμμετέχουν 3 πλωτά περιπολικά του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη, ενώ στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Το Λιμενικό εντόπισε αρχικά και διέσωσε ένα άτομο (Ρουμανικής υπηκοότητας) που επέβαινε στο ελικόπτερο, το οποίο είχε τις αισθήσεις του και είναι καλά στη υγεία του. Λίγο αργότερα, περισυνελέγη από πλωτό του λιμενικού δεύτερο μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου, στο οποίο έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς επιτυχία. Ακολούθως, από ελικόπτερο που συμμετέχει στις έρευνες, εντοπίστηκε ένα τρίτο άτομο, το οποίο στη συνέχεια περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, έντασης 7 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παλαιοχώρι του νησιού. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής (στις 18:57, το απόγευμα της Τετάρτης):

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MHY (Mi-8 MTV-1) μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1)  μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών (3) μελών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

tags: Σάμος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)