to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 13.07.2022

Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: Αποκλεισμός των αναπήρων από την εργασία

Η κυβέρνηση ανατρέπει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και στερεί από τους ανάπηρους την αυξημένη μοριοδότηση και άρα τη δυνατότητα να εργαστούν στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Ακόμη μία από τις πολλές αθλιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την υποκρισία του δήθεν φιλοαναπηρικού προφίλ του πρωθυπουργού καταγγέλλει η Θεανώ Φωτίου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση θεωρεί τους ανάπηρους, ανεξαρτήτωq πάθησης, ανίκανους για εργασία και τους αποκλείει εξαρχής από την πρόσβαση στην εργασία στον δημόσιο και ευρύτερα δημόσιο τομέα, θεωρώντας ότι η θετική διάκριση μπορεί μόνο να αφορά τους φροντιστές τους, και διαιωνίζοντας έτσι μια αντίληψη που θέλει τα ανάπηρα άτομα διαρκώς και πλήρως εξαρτημένα από άλλους. 

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση-καταγγελία της κ. Φωτίου:

"Με τον νόμο 4765/2021 και την πρόσφατη εφαρμοστική απόφαση του ΑΣΕΠ η κυβέρνηση ανατρέπει το ν. 4440/2016 του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παλαιότερη νομοθεσία για αυξημένη μοριοδότηση αναπήρων στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Έτσι, από 1/0/2022 καταργείται η αυξημένη μοριοδότηση που εξασφάλιζε το 10% των μονίμων και αορίστου χρόνου θέσεων για τους ανάπηρους συμπολίτες μας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%, διατηρώντας μόνο το 5% για τέκνα, γονείς, συζύγους ή αδελφούς προσώπων με αναπηρία. 

Καταργεί η κυβέρνηση, από 1/9/2022, τη δυνατότητα αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, να καταλάβουν με αυξημένη μοριοδότηση το 10% των μόνιμων και αορίστου χρόνου θέσεων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Με τον ν. 4765/21 και πρόσφατη εφαρμοστική απόφαση του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 3614 Β΄/2022), η ΝΔ  ανατρέπει το ν. 4440/2016 του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παλαιότερη νομοθεσία για αυξημένη μοριοδότηση των αναπήρων στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, διατηρώντας μόνον το 5% των θέσεων για  τέκνα,  γονείς, συζύγους ή αδελφούς προσώπων με αναπηρία.

Δεν θεωρούν δηλαδή τους ανάπηρους, όποια βλάβη ή πάθηση κι αν έχουν, ικανούς να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον ως εργαζόμενοι στο κράτος και τους συνδεδεμένους με αυτό φορείς, και τους αποκλείουν εξ αρχής από την πρόσβαση στην εργασία.

Αυτή η επαίσχυντη ενέργεια απέδειξε, για άλλη μία φορά, πόσο υποκρισία κρύβεται πίσω από το προφίλ του δήθεν φιλοανάπηρου κ. Μητσοτάκη και τα μεγάλα λόγια των υπουργών του για ενίσχυση των αναπήρων για την πρόσβαση στην εργασία και την ένταξή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ακόμη μια από τις πολλές αθλιότητες που θα πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, επικεφαλής μιας προοδευτικής κυβέρνησης, στις επόμενες εκλογές". ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)