to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 11.07.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Σε διαρκή θέση μάχης απέναντι στον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Κανονικά οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν χθες, με την έννοια ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πολιτική της, έχει φέρει τη χώρα μπροστά σε πολλαπλά αδιέξοδα, τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο με το δημοκρατικό τρόπο των εκλογών που γνωρίζουμε στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες»


Διαβάστε τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ραδιοφωνικό  σταθμό  «105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ»:

«...Κανονικά οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν χθες, με την έννοια ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πολιτική της, έχει φέρει τη χώρα μπροστά σε πολλαπλά αδιέξοδα, τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο με το δημοκρατικό τρόπο των εκλογών που γνωρίζουμε στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες.

Εμείς το ζήτημα των πρόωρων εκλογών το βάλαμε δημόσια, ήδη  από τη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό  του 2022. Και ενώ οι αρχικοί τους σχεδιασμοί ήταν για προσφυγή στις κάλπες το Σεπ. 2022, τώρα το μεταθέτουν σε έναν άγνωστο χρόνο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε διαρκώς σε θέση μάχης και να μην αποπροσανατολιστούμε καθόλου. Ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως έχει αποφασιστεί από την ΠΓ, προχωρά κανονικά με την κατάθεση υποψηφιοτήτων  στις Νομ. Επιτροπές κλπ.

Η αυριανή εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών, με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι, αποκτά μια ιδιαίτερη αξία και θα πρέπει η διαδικασία εγγραφής νέων μελών στο κόμμα, να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Είναι πλέον φανερό ότι πολλοί συμπολίτες μας εξαντλούν τις οικονομικές τους δυνατότητες το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Ο ενεργειακός πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι στο 61% ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά ΜΟ είναι στο 39%. Αυτή η διαφορά του 22%, είναι αυτό που εμείς χαρακτηρίζουμε ΄΄ακρίβεια΄΄ Μητσοτάκη.

Παράλληλα, οι αυξήσεις στα βασικά προϊόντα στα ράφια των Σ/Μ είναι διπλάσιες του πληθωρισμού και οι καλοκαιρινές διακοπές, για πολύ κόσμο αποτελούν ένα άπιαστο όνειρο.

Αυτοί είναι κυρίως οι λόγοι για τους οποίους αυτή η Κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο το χρόνο έχει προβεί σε συγκεκριμένες προτάσεις όπως πρόσφατα καταθέσαμε ολοκληρωμένη  πρόταση  για τη στεγαστική πολιτική.

Όλα αυτά τα προβλήματα, στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και της Δυτ. Αττικής γενικότερα, εκδηλώνονται  με ιδιαίτερη ένταση λόγω της αδύναμης οικονομικής θέσης του πληθυσμού. Η φτωχοποίηση της περιοχής είναι σε διπλάσιο ποσοστό από την αντίστοιχη στην υπόλοιπη Αττική.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και αυτή τη φθορά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εμείς θα περιμένουμε να πέσουν σαν ώριμο φρούτο. Απεναντίας, θα πρέπει να εντείνουμε την πληροφόρηση της κοινωνίας για τα προβλήματα του κόσμου και να καταθέσουμε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπισή τους.

Χθες για παράδειγμα, η είδηση που κυριαρχούσε σε όλα τα ΜΜΕ, ήταν οι επιδόσεις μας στον τουρισμό. Το να πιάσουμε όμως το στόχο των 18δις από το τουριστικό προϊόν, δεν μας λύνει το πρόβλημα γιατί αποτελεί μόλις το 1/10 του ΑΕΠ της χώρας.

Κρύβονται λοιπόν από την κοινή γνώμη, ή στην καλύτερη περίπτωση χάνονται μέσα σε άλλες υποδεέστερες ειδήσεις, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια , στα βασικά προϊόντα κλπ.

Στη σχέση εισοδήματος και κόστους ζωής , η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαρκώς πρέπει να αναδεικνύει…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)