to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 11.07.2022

Πολιτική

Ο Θ. Πλεύρης λέει πως τώρα ο κορωνοϊός ...δεν κολλάει στους κλειστούς χώρους

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που κάνουν πως δεν βλέπουν την έξαρση κρουσμάτων, επειδή δεν θέλουν να λάβουν επιπλέον μέτρα, προκαλούν επιπλέον σύγχυση


Και τι δεν έχουν ακούσει οι πολίτες στα πάνω από δύο χρόνια της πανδημίας στα τηλεπαράθυρα από αντικρουόμενες δηλώσεις ειδικών και μη, που με σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις πανικού στέλνουν διαρκώς αντιφατικά μηνύματα, όπως σημειώνει η Αυγή. Και προσθέτει:

Σε μία τέτοια δήλωση προχώρησε σήμερα και ο πλέον αρμόδιος, ο υπουργός Υγείας, ισχυριζόμενος ότι η μετάδοση του ιού δεν γίνεται πλέον στους κλειστούς χώρους.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στον Alpha και ερωτηθείς, γιατί η πολιτεία δεν παίρνει μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα, που βρίσκεται σε έξαρση υποστήριξε συγκεκριμένα πως «η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους».


Πρόσθεσε πως «υπάρχει σύσταση για τη χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Όμως η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους». Συνέχισε λέγοντας ότι «στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι κλειστοί χώροι είναι περιορισμένοι. Η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοιχτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες που υπάρχει έντονη διασκέδαση».

Η πρόταση του υπουργού Υγείας περιορίστηκε στο «να τηρούνται τα μέτρα χωρίς την έννοια της υποχρεωτικότητας».

Γεγονός παραμένει πως το τελευταίο διάστημα πάντως τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη σε επίπεδο επικοινωνίας η διαχείριση της πανδημίας με τις αντιφατικές δηλώσεις και μάλιστα από τον υπουργό Υγείας.

Ανδ. Ξανθός: Η κυβέρνηση και ο κ. Πλεύρης έχουν μετατραπεί σε αρνητές της πανδημίας

Η απάντηση Α. Ξανθού, τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη:

Ο Υπουργός Υγείας, σε μια περίοδο μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων covid-19 , επιμένει προκλητικά, ατεκμηρίωτα  και ανεύθυνα να αγνοεί τον κίνδυνο ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και αρνείται πεισματικά την ανάγκη επαναφοράς μέτρων  πρόληψης και ατομικής προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους  κλειστούς χώρους  υψηλού συγχρωτισμού . Η καινοφανής θεωρία ότι «ο ιός μεταδίδεται και στους ανοικτούς χώρους , άρα δεν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα στους κλειστούς», δεν έχει καμιά επιστημονική βάση   και υπηρετεί μόνο την πολιτική επιλογή της πλήρους υποταγής της Δημόσιας Υγείας στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς.  

Την ίδια ώρα, χωρίς καμιά συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές εμπειρογνωμόνων , ο ΕΟΔΥ καταργεί την ημερήσια ανακοίνωση των βασικών επιδημιολογικών δεικτών, ενισχύοντας το λάθος μήνυμα της «λήξης» της πανδημίας , τον   εφησυχασμό  μπροστά στην επικράτηση των  νέων υπερμεταδοτικών  μεταλλάξεων και την κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στην Πολιτεία και στους θεσμούς της . Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας , αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχουν μετατραπεί στην πράξη σε «αρνητές» του ιού  για την καλοκαιρινή περίοδο και περιμένουν να κάνουν  «ταμείο» το Σεπτέμβρη ! Μόνο που ο «λογαριασμός» αναμένεται ιδιαίτερα δυσβάστακτος, υγειονομικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά .  Επιβεβαιώνοντας ότι η νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί  ως «επιταχυντής» της πανδημικής κρίσης και έχει εγκληματικές ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που έζησε χώρα. ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)