to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η σιωπή του ΚΚΕ για τη Novartis

Προκλητική η σιωπή των μέσων ενημέρωσης, των περισσότερων τουλάχιστον, για την μεγάλη υπόθεση της NOVARTIS. Απολύτως κατανοητό και εξηγήσιμο. Οι βαρόνοι που ελέγχουν την μεγάλη πλειοψηφία των μέσων προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τον «δικό» τους, τον Μητσοτάκη. Η ετυμηγορία του δικαστικού συμβουλίου ότι δεν υπάρχει «σκευωρία» και το σκάνδαλο είναι υπαρκτό, αποτελεί άλλο ένα Βατερλό για τον Μωυσή. Εντάξει λοιπόν τα μέσα ενημέρωσης.


Το ΚΚΕ όμως;  Καμία απολύτως αναφορά για την NOVARTIS μετά την απόφαση της δικαιοσύνης. Μία υπόθεση που αποτελεί τον ορισμό της διαφθοράς και της διαπλοκής. Μία υπόθεση που αφορά την υγεία του λαού, τις πολυεθνικές του φαρμάκου, απανωτές δωροδοκίες. Μία υπόθεση που οι «άριστοι» προχωρήσαν σε διώξεις δημοσιογράφων, δικαστικών και οργίασαν με τις δολοφονίες χαρακτήρων.  Ζητήματα δηλαδή για τα οποία κόπτεται συνεχώς το ΚΚΕ. 

Παρακολούθησα την ομιλία του Δ.Κουτσούμπα προχθές στη Βουλή. Αφού  περιέγραψε γλαφυρά τον σοσιαλιστικό παράδεισο που υπόσχεται στο λαό, στη μετά θάνατον φυσικά ζωή,  κατέληξε στο γνωστό  αφήγημα: «Τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης». Ένα αφήγημα που αποτελεί τον πυρήνα της πολιτικής της ηγετικής ομάδας στη μετά-Χαρίλαο εποχή. Ένα αφήγημα που επανέλαβε ο επικεφαλής του ΚΚΕ στη Βουλή:

« Ο ανταγωνισμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  θα τσακώνονται ποιος θα πρωτοκαθήσει στην κυβερνητική  καρέκλα και αυτός θα είναι ο εκλεκτός των μεγάλων αφεντικών. Ο κάθε ένας πουλάει ότι έχει. Η ΝΔ πουλάει χωρίς καθυστερήσεις την αντιλαϊκή πολιτική με κάθε κόστος. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στο παζάρι την εξασφάλιση της κοινωνικής συναίνεσης σε πιθανές συνθήκες κοινωνικής ή άλλης κρίσης». Οα μου πείτε πολιτική ίσων αποστάσεων. Είναι όμως έτσι;

Το αφήγημα-δικαιολογία για την εκκωφαντική σιωπή  της ηγετικής ομάδας ότι  « πάντα θα έχουμε τέτοια σκάνδαλα γιατί έτσι είναι ο καπιταλισμός» και επομένως καθόμαστε στα αυγά μας, δεν τραβάει. Δεν πείθει ούτε τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ.   

Η αιτία  για την μούγκα του ΚΚΕ  στην υπόθεση NOVARTIS είναι άλλη: Η ετυμηγορία του δικαστικού συμβουλίου από την μία στέλνει στα τάρταρα τον Μητσοτάκη και από την άλλη δικαιώνει πανηγυρικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας καταλάβουν οι διάφοροι πολιτικοί αναλυτές που μιλάνε για «ίσες αποστάσεις» ότι κάθε επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο καρφί για τον Περισσό. Ας καταλάβουν την πεμπτουσία της πολιτικής αυτής: Όχι μόνο ο  μεγάλος αλλά ο αποκλειστικός εχθρός του ΚΚΕ είναι ο Τσίπρας. Είναι η εξαφάνιση της «άλλης Αριστεράς» που αντί να βγει εκτός βουλής από το 4% που είχε, «τόλμησε και βγήκε κυβέρνηση και μάλιστα διεκδικεί να ξαναβγεί.  Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και θα συνεχιστούν να συμβαίνουν στο ιστορικότερο κόμμα της Ελλάδας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)