to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:07 | 08.07.2022

Πολιτική

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει τη φωνή του με όσες και όσους στέκονται αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον απεργό πείνας και ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου και την απελευθέρωση του Γιάννη Μιχαηλίδη


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη:

«Την ίδια ώρα, που η «Δικαιοσύνη» ανακάλυψε λόγους για την πρόωρη αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα, αλλά και την αποφυλάκιση του «μεσίτη», Θ. Χορταριά, ενός από αυτούς, που μετείχαν στην άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (μετά από ελάχιστες ημέρες στη φυλακή), εξαντλεί την αυστηρότητά της στον αναρχικό κρατούμενο και απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος όμως δικαιούται βάση νόμου την υφ΄ όρων απόλυση.

Η διαφορά είναι προφανής. Ελεύθεροι και στο σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες ο πρώην αστυνομικός και ο «μεσίτης» (η Δικαιοσύνη έδειξε στις περιπτώσεις αυτές την… μεροληπτική ευαισθησία της), στα μπουντρούμια, την ώρα που κινδυνεύει στην κυριολεξία η ζωή του, ο Γιάννης Μιχαηλίδης (η Δικαιοσύνη δείχνει στην περίπτωση αυτή απίστευτη αναλγησία).

Όμως οι ώρες αυτές είναι κρίσιμες και ουδείς δικαιούται να σιωπά. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου και σήμερα με βάση τη λογική, αλλά και τις ιατρικές γνωματεύσεις έχουν αρχίσει να δυσλειτουργούν ζωτικής σημασίας όργανα. Η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Κάθε ημέρα που περνάει, κάθε ώρα και κάθε λεπτό, προσθέτει μη αναστρέψιμες βλάβες στον ήδη καταπονημένο οργανισμό του.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει τη φωνή του με όσες και όσους στέκονται αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον απεργό πείνας και ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου και την απελευθέρωση του Γιάννη Μιχαηλίδη» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)