to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 08.07.2022

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Εκλογές τώρα για πολιτική λύση στα αδιέξοδα της χώρας (βίντεο)

«Η δική μας πρόταση είναι να γίνουν εκλογές το ταχύτερο δυνατό γιατί θεωρούμε ότι ο τόπος είναι μπροστά σε πολύ ισχυρά αδιέξοδα, δοκιμάζεται από σημαντικές κρίσεις οι οποίες συνεχώς βαθαίνουν ( πανδημία, ενέργεια, ακρίβεια κλπ) και η Κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη αδυνατεί να δώσει λύσεις»


Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ACTION 24 »:

«..Όσο αφορά την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, έχουμε ξαναπεί ότι, ούτε στο μυαλό του κου Μητσοτάκη είμαστε αλλά επιπλέον δεν σκεφτόμαστε και με τον ίδιο τρόπο. Η δική μας πρόταση είναι να γίνουν εκλογές το ταχύτερο δυνατό γιατί θεωρούμε ότι ο τόπος είναι μπροστά σε πολύ ισχυρά αδιέξοδα, δοκιμάζεται από σημαντικές κρίσεις οι οποίες συνεχώς βαθαίνουν ( πανδημία, ενέργεια, ακρίβεια κλπ) και η Κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη αδυνατεί να δώσει λύσεις.

Ο μοναδικός λοιπόν δημοκρατικός τρόπος για να φύγουμε από τα αδιέξοδα, είναι να δοθεί πολιτική λύση με την προκήρυξη εκλογών.

Εμάς μας ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να λύσουμε και όχι συζητήσεις που εμπεριέχουν δευτερεύουσας σημασίας επιχειρηματολογίες. Εξάλλου, ο κος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας νέους πολιτευτές και υποψήφιους βουλευτές, ήταν αυτός που έδωσε λαβή για την συζήτηση περί πρόωρων εκλογών.

Η ΝΔ ΄΄σπεκουλάρει΄΄ στο ζήτημα της απλής αναλογικής μιλώντας για ενδεχόμενο ακυβερνησίας, ξεχνώντας ότι ο νόμος που είχε ψηφιστεί επι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ιδίως για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν εφαρμόστηκε ποτέ με δική της ευθύνη . Δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζεις ένα νόμο και να μιλάς για δημιουργία ΄΄αρρυθμίας΄΄ προερχόμενη εξ αυτού.

Σχετικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, θεωρώ ότι αποτελούν μεν απεικόνιση της στιγμής, αλλά πάντοτε αδικούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως φάνηκε ιδιαίτερα στις εκλογές του 2019, δίνοντάς του 24% και τελικά πήραμε 31,5%.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος που εκφράζεται με το ΄΄δεν ξέρω- δεν απαντώ΄΄ ή με την αποχή. Εμείς λοιπόν στοχεύουμε και σε αυτούς , προσπαθώντας να είμαστε το πρώτο κόμμα.

Στην περίπτωση που είμαστε πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών, ανεξάρτητα από ότι λέγεται σήμερα για προεκλογική κατανάλωση, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στο ενδεχόμενο σχηματισμού προοδευτικής – δημοκρατικής κυβέρνησης, ή θα συνταχθούν με το ΄΄σχέδιο Μητσοτάκη΄΄. Αυτό αφορά όχι μόνο το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ -25. Είναι όμως απολύτως σαφές από την πλευρά μας, ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)