to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 07.07.2022

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου-Κ. Μάρκου: Κύριε Γεραπετρίτη, διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα

Να είναι πιο διαβασμένος όταν μιλά για τα έργα υποδομών στην Αχαΐα καλούν τον υπουργό Επικρατείας οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά τα έργα υποδομών στην Αχαΐα κατηγορούν τον κ. Γεραπετρίτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Αφορμή η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας στον Ρ/Σ Max όπου δήλωσε πως η κυβέρνηση δημιουργεί «έργα που θα μείνουν στις επόμενες γενιές», αναφερόμενος στο τρένο και την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, για την οποία μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κάκιστο σχεδιασμό.
Οι δύο βουλευτές υπενθυμίζουν στον υπουργό ότι μόλις την προηγούμενη βδομάδα απορρίφθηκε η χρηματοδότηση της υπογειοποίησης του τρένου από την ΕΕ, ενώ όσον αφορά την Πατρών-Πύργου, επισημαίνουν ότι μετράμε τρία χρόνια αδράνειας σε ένα έργο που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί αυτούς τους μήνες, ενώ ο ελληνικός λαός έχει φορτωθεί ένα… «φέσι» 500 εκατ. ευρώ.

Ολόκληρη η δήλωση των δύο βουλευτών:


«Θα προτείναμε στον κ. Γεραπετρίτη, όταν πρόκειται να αναφερθεί στα  ζητήματα υποδομών στην Αχαΐα, να φροντίζει να είναι διαβασμένος. Μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ Max σημείωσε πως «δημιουργούμε έργα που θα μείνουν στις επόμενος γενιές», αναφερόμενος στο τρένο και την εθνική οδό Πατρών–Πύργου για την οποία ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ για κάκιστο σχεδιασμό.
Θυμίζουμε στον κ. Γεραπετρίτη πως, πρόσφατα –μόλις την προηγούμενη εβδομάδα- διέρρευσε η πληροφορία ότι απορρίφθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του έργου της υπογειοποίησης του τρένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μέχρι πρότινος μάλιστα, ο κ. Καραμανλής είχε αναγκαστεί από τα πράγματα ή τις περιστάσεις σπασμωδικά να καταλήξει σε ένα μεγάλο μέρος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που ο ίδιος κατήγγειλε στο παρελθόν και ανέτρεψε τον σχεδιασμό της. Μόλις χθες καταθέσαμε κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας από τον υπουργό Υποδομών να κατατεθεί η απαντητική επιστολή απόρριψης της πρότασης.
Θυμίζουμε επίσης στον κ. Γεραπετρίτη πως, η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί, είχε σταματήσει τις εργασίες στην Πατρών-Πύργου, που είχαν ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019, με στόχο να δώσει το έργο σε συγκεκριμένο ανάδοχο με αποτέλεσμα να αδρανήσουν τρία ολόκληρα χρόνια, ενώ το έργο θα έπρεπε να ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, οι χειρισμοί της ΝΔ σχετικά με το έργο, φεσώνουν τον ελληνικό λαό με 500 εκατομμύρια ευρώ. 
Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω πρωτοκλασάτων υπουργών της, προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα με ψεύδη. Οι κυβερνήσεις μετρώνται με πράξεις και όχι λόγια. Η εγκληματική αδράνεια της ΝΔ στα έργα υποδομών κομβικής σημασίας στην Αχαΐα συνεχίζεται αμείωτα έπειτα από τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μόνο στην επικοινωνία ξέρει να παίρνει άριστα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)