to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 07.07.2022

Οικονομία

Δημ. Παπαδημούλης: Θετική η απόφαση της ΕΤΕπ να μετατραπεί σε κλιματική τράπεζα της Ε.Ε. (βίντεο)

«Να κάνει ακόμη περισσότερα για: επιτάχυνση των επενδύσεων για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, μείωση της ενεργειακής φτώχειας, προώθηση της αρχής της ενεργειακής αποδοτικότητας»


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συζήτηση με θέμα «Κοινή συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ και της Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, αρμόδιας Επιτρόπου για θέματα αξιών και διαφάνειας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ κα Πρόεδρε.

Κα Γιούροβα, κε Χόγιερ,

Σας καλωσορίζουμε και πάλι. Θα θελα να πω ότι θεωρούμε θετική την απόφαση της ΕΤΕπ να μετατραπεί σε κλιματική τράπεζα της ΕΕ. Αυτός ο προσανατολισμός πρέπει να ενισχυθεί, να ολοκληρωθεί και να μη “νοθευτεί” με το επιχείρημα των “νέων δεδομένων”, της “αβεβαιότητας που δημιουργείται από την ενεργειακή κρίση” .

Αντίθετα η ΕΤΕπ πρέπει να κάνει ακόμη περισσότερα για να στηρίξει την επιτάχυνση των επενδύσεων για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας και την προώθηση της αρχής της ενεργειακής αποδοτικότητας.
Να μη μείνει κανείς πίσω: Να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τη δημόσια Υγεία και τις κοινωνικές πολιτικές.

Και να κάνει και περισσότερα και στο εσωτερικό της, κε Χόγιερ: Για την προώθηση της ισότητας των φύλων, της διαφάνειας και της βελτίωσης και των εργασιακών συνθηκών εντός της ΕΤΕπ, όπου υπάρχουν κάποιες “γκρίζες ζώνες” που πρέπει να βελτιωθούν.

Ευχαριστώ πολύ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)