to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 06.07.2022

Πολιτική

Δ. Χαρίτου: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την καθιέρωση της 6ης Απριλίου ως ημέρα θρακικού ελληνισμού για να κρύψει όσα δεν έκανε για τη Θράκη

«Η Θράκη, η Ροδόπη αξίζουν πολλά περισσότερα, έχουν μεγάλες δυνατότητες, ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολλά από τα οποία ανέδειξα το προηγούμενο διάστημα δίνοντας δείγμα γραφής», τόνισε ο Δ. Χαρίτου, βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε δήλωσή του


Αναλυτικά, η δήλωση του Δ. Χαρίτου, βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: 

«Η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καθιερώνει την 6η Απριλίου ως ημέρα θρακικού ελληνισμού. Κανείς δε θα είχε αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, άλλωστε οι Θρακιώτες το αξίζουν γιατί έδωσαν αγώνες και θυσίες για αυτόν τον τόπο. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αξιοποιεί το γεγονός ως μία κίνηση εντυπωσιασμού για να κρύψει ότι έγιναν πολύ λίγα πράγματα στην περιοχή.

Υποσχέθηκε πολλά για τη Θράκη και τη Ροδόπη, την αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, την επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman, την υλοποίηση έργων υποδομής στη γεωργία, την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε!

Με τον ίδιο τρόπο δημιούργησε προσδοκίες με τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη και στο τέλος αρνήθηκε ακόμη και τη συγκρότηση επιτροπής που θα παρακολουθεί την εφαρμογή και την υλοποίηση των πορισμάτων της, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν και αυτό μία επικοινωνιακή κίνηση.

Η Θράκη, η Ροδόπη αξίζουν πολλά περισσότερα, έχουν μεγάλες δυνατότητες, ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολλά από τα οποία ανέδειξα το προηγούμενο διάστημα δίνοντας δείγμα γραφής. Σήμερα η χώρα μας έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή, από μία νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και προοπτική στον τόπο μας». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)