to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 06.07.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Πήγε για μαλλί αλλά βγήκε κουρεμένος στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μητσοτάκης

Σκληρή κριτική στον Κ. Μητσοτάκη, που μίλησε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο, άσκησε ο Δ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονίζοντας: «Η πραγματικότητα είναι ότι τον... έτσουξε πολύ όχι μόνο η δική μας συνολική, σαρωτική κριτική -με στοιχεία της Eurostat, των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα και όλων των επίσημων φορέων- αλλά τον ενόχλησε πολύ και το γεγονός ότι και από την ομάδα του Μακρόν και των Πρασίνων στο Ε/Κ αποδυνάμωσαν και αποδόμησαν το αφήγημα ότι όλα πάνε καλά στην Ελλάδα!


«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ε/Κ.

Μιλώντας «στο Κόκκινο» 105,5 FM, ο Δημ. Παπαδημούλης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, που όχι μόνο έκανε κακό στην εικόνα της χώρας, όπως είπε, αλλά αποδείχθηκε και πλήρως απομονωμένος: «Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της παρέμβασής του χθες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε με γνώμονα την εσωτερική ατζέντα -όχι το μέλλον της Ευρώπης- σε πλήρη συντονισμό με τον Μάνφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ». «Ο Κ. Μητσοτάκης είχε σχεδιάσει με τον Μ. Βέμπερ έναν... ρωμαϊκό θρίαμβο αλλά, δυστυχώς για εκείνον, εξελίχθηκε σε Βατερλώ!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στη δευτερολογία του, δε, που είχε και πιο πολύ κόσμο παρών, ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε ότι όλοι στο Ε/Κ τον είχαν καταχεριάσει. Εμού συμπεριλαμβανομένου. Και γι' αυτό με κατηγόρησε που του απάντησα στη μικροπολιτική του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δείχνει ότι ο πρωθυπουργός πέρα από κατώτερος τον περιστάσεων είναι και πολύ υποκριτής», είπε και συνέχισε: «Η πραγματικότητα είναι ότι τον... έτσουξε πολύ όχι μόνο η δική μας συνολική, σαρωτική κριτική -με στοιχεία της Eurostat, των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα και όλων των επίσημων φορέων- αλλά τον ενόχλησε πολύ και το γεγονός ότι και από την ομάδα του Μακρόν και των Πρασίνων στο Ε/Κ αποδυνάμωσαν και αποδόμησαν το αφήγημα ότι όλα πάνε καλά στην Ελλάδα! Σε πολύ πιο ήπιους τόνους το ίδιο έκανε και ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Ο Δημ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο απέφυγε να απαντήσει στα στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα -σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης, πληθωρισμού, τιμών των ενέργειας- αλλά με κατηγόρησε κιόλας ότι τάχα είπα εγώ ψέματα, μεταφέροντας ο ίδιος, όμως, ακόμη ένα τεράστιο "fake new"».

Εξήγησε συγκεκριμένα: «Εγώ είπα ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του ECDC έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από την πανδημία ανά εκατ. κατοίκων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη. Ο κ. Μητσοτάκης με κατηγόρησε ψευδώς ότι αναφερόμουν σε όλη την ΕΕ».

«Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός πολύ λίγος και πολύ εύκολος στα ψέματα. Πρόκειται για αθλιότητα. Συμπέρασμα; Χωρίς την προστασία της ‘λίστας Πέτσα’ και των συναφών, αποδείχθηκε χθες ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός! Ότι έχουμε ένα πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων γι' αυτό και περιμένω την αντιπαράθεσή του και σήμερα στη βουλή με τον Αλ. Τσίπρα. Όσο πιο γρήγορα ηττηθεί και φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα!», σημείωσε στη συνέχεια της συνέντευξής του.

Ερωτηθείς για την πολύ χαμηλή συμμετοχή των ευρωβουλευτών, ακόμη και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Δημ. Παπαδημούλης είπε: «Δεν είναι καλό σημάδι για το πόσο τον υπολογίζουν ακόμη και στην οικογένεια της κεντροδεξιάς. Ούτε αυτόν ούτε την κυβέρνησή του. Δε βρέθηκε άνθρωπος εκτός από τον Βέμπερ να στηρίξει και να αποθεώσει τον κ. Μητσοτάκη...».

«Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι, δε, το γεγονός ότι ενώ ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του Μακρόν στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της ευρωομάδας του Μακρόν τον... καταχέριασε ιδιαίτερα στα θέματα ελευθερίας του Τύπου και διαχείρισης του προσφυγικού», συμπλήρωσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έδωσε επιπλέον και μια είδηση: «Χθες λίγες ώρες μετά τη συζήτηση στη βουλή με τον κ. Μητσοτάκη, μαζί με την Ρομπέρτα Μέτσολα, την πρόεδρο του Ε/Κ, συναντήσαμε τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Αυτούς που καταγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης ως "αναξιόπιστους" γιατί καταγράφουν την κατρακύλα της Ελλάδας. Σε αυτή τη συνάντηση, μετά από πρόταση της Ρ. Μέτσολα και όχι δική μου μόνο, αποφασίστηκε ότι η ετήσια αξιολόγηση των ΡΧΣ είναι πολύτιμο εργαλείο για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη θεσμική μας συνεργασία με τους ΡΧΣ και να αξιοποιήσουμε την αξιολόγησή τους για να κάνουμε ένα διαρκές monitoring αναφορικά με την πορεία της ελευθερίας του Τύπου στα κράτη μέλη της ΕΕ. Το Ε/Κ θέλει να υπερασπίζεται την ελευθερία του Τύπου. Και έχει σημασία αυτή η απόφαση γιατί η κα Μέτσολα προέρχεται από το ΕΛΚ, που σημαίνει ότι οι πρακτικές τύπου "λίστα Πέτσα" δεν αρέσουν και στον χώρο της κεντροδεξιάς».

Τέλος, ερωτηθείς για την εικόνα του Μητσοτάκη να δείχνει φωτογραφίες πρωτοσέλιδων της "Αυγής" και της "Δημοκρατίας" είπε: «Το έκανε για να το παίξει δημοκράτης, αλλά η εικόνα ήταν τραγική. Θα πρέπει δηλαδή να τον ευλογούμε που κυκλοφορεί η "Αυγή" ελεύθερα; Αυτά έκαναν τεράστια ζημιά στην εικόνα της χώρας, γιατί έδειξαν έναν αλαζόνα και επιθετικό πρωθυπουργό, όπως έμαθα από τα σχόλια πολλών ευρωβουλευτών -και όχι της Αριστεράς».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)