to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:48 | 05.07.2022

Πολιτική

Χρ. Σπίρτζης: Να μην έχουν οι κάτοικοι της Φωκίδας την αντιμετώπιση που είχαν από την κυβέρνηση οι κάτοικοι της Εύβοιας και της Ηλείας (βίντεο)

«Το πρώτο που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι να σταματήσει τη λεηλασία του πλούτου του ελληνικού λαού τον οποίο σπαταλά με απευθείας αναθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη»


H δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστου Σπίρτζη μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Φωκίδας:

Πριν λίγες ημέρες ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό και νομίζαμε ότι είμαστε σε μία χώρα έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές με κομάντος της Πυροσβεστικής, με 90 ιπτάμενα μέσα...

Από ότι μας λένε οι κάτοικοι της περιοχής, άργησαν πάρα πολύ να έρθουν τα ιπτάμενα μέσα, έκαναν λίγες ρίψεις και έφυγαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί για δεύτερη φορά ο ιστορικός ελαιώνας, δηλαδή ο παραγωγικός ιστός της περιοχής, ο μόνος πόρος από τον οποίο ζουν οι κάτοικοι.

Πριν δέκα χρόνια καταστράφηκαν 60.000 δέντρα, τώρα από ότι με ενημερώνουν οι κάτοικοι έχουν καταστραφεί περισσότερο από 90.000 ελαιόδεντρα.

Και η τοπική κοινωνία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να πιέσουμε ώστε να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματική αξία της καταστροφής που τους βρήκε.

Ελπίζω να μη ζήσουν οι άνθρωποι την αντιμετώπιση που είχαν πέρσι από την κυβέρνηση οι κάτοικοι της Εύβοιας και της Ηλείας oι οποίοι έχασαν τον παραγωγικό ιστό των περιοχών τους και το μεροκάματό τους και εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Δεν είχαμε για μια ακόμη φορά, όπως και πέρσι, ούτε καλό συντονισμό ούτε άμεση ανταπόκριση. Η πυροσβεστική υπηρεσία κινείται στην προπαγανδιστική πολιτική για το που στέλνει δυνάμεις και για πόση ώρα. Σήμερα έχουμε πάλι αναζωπυρώσεις. Είναι απαράδεκτο όταν η φωτιά είχε σταματήσει επί της ουσίας. Λείπουν πάλι τα εναέρια μέσα και οι σοβαρές επίγειες δυνάμεις.

Το πρώτο που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα είναι να σταματήσει τη λεηλασία του πλούτου του ελληνικού λαού τον οποίο σπαταλά με απευθείας αναθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση ανέθεσε στο υπερταμείο και το ΤΑΙΠΕΔ να κάνει τους διαγωνισμούς για το μάζεμα των κλαδιών και για το καθάρισμα των οικοπέδων για να κάνουν απευθείας αναθέσεις σε "ημέτερους".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)