to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 05.07.2022

Πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: Καμία παρέμβαση για την αποτροπή του κλεισίματος της θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδας στην Κέρκυρα

Καμία παρέμβαση δεν προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κανένα ενδιαφέρον δεν επιδεικνύει για το κλείσιμο της θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδας στην Κέρκυρα. Αυτό αποδεικνύεται από την απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπ. Οικονομικών ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με τη συνυπογραφή ακόμη 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.


 
Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά νίπτει τας χείρας της και μέσω του Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα δηλώνει ότι το θέμα δεν αποτελεί αρμοδιότητά της, παρότι παραδέχεται ότι έχει λόγο και ρόλο στη λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων, αρκούμενη στην απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας. Η οποία, με τη σειρά της, ανακοινώνει κατηγορηματικά το κλείσιμο της θυρίδας της Τράπεζας έως το τέλος του 2022, με επίκληση λόγους «ανάγκης μετασχηματισμού του περιφερειακού δικτύου» και «παρόμοιες αποφάσεις εξορθολογισμού των δικτύων των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος».
 
Επιπλέον, η διοίκηση της ΤτΕ επικαλείται συμφωνία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδας, όταν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας έχει ήδη καταγγείλει το επικείμενο κλείσιμο της ιστορικής Τράπεζας της Κέρκυρας, το οποίο εντάσσεται στην πρακτική όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων για κλείσιμο καταστημάτων και μείωση προσωπικού. 
 
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στο καταστροφικό έργο της για την υποβάθμιση της Κέρκυρας και την αποψίλωσή της από υπηρεσίες και κεντρικές δομές, χωρίς αιδώ και χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση. Το κλείσιμο της ΤτΕ στην Κέρκυρα επιμένω ότι είναι μια απόφαση ανιστόρητη, κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά απαράδεκτη. Φυσικά δεν πήραμε απάντηση γιατί η Κέρκυρα θα είναι η μόνη έδρα Περιφέρειας που θα στερείται υποκαταστήματος της ΤτΕ, γεγονός που θα αποφέρει μεγάλη ταλαιπωρία και πρόσθετες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στους δημόσιους οργανισμούς και τοπικούς ΟΤΑ», δήλωσε ο βουλευτής κ. Αυλωνίτης. Και κατέληξε: «Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό: Ενημερωθήκαμε ότι η διοίκησή της ΤτΕ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα μεριμνήσει για την αξιοποίηση του κτιρίου που στεγάζεται, το οποίο θα αποδεσμευτεί, προς όφελος των αναπτυξιακών σχεδίων της πόλης της Κέρκυρας. Ρωτάμε λοιπόν ευθέως τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, έχουν ήδη προσέλθει σε συζητήσεις για το εν λόγω ιστορικό κτίριο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκ των προτέρων γνώση περί κλεισίματος της θυρίδας Κέρκυρας, ποιες είναι οι προθέσεις τους για την αξιοποίησή του και με ποιους όρους;
Για το θέμα, θα επανέλθουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα». 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)