to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 04.07.2022

Διεθνή

Σε ψυχιατρική μονάδα για 24 ημέρες ο ύποπτος για την επίθεση στην Κοπεγχάγη

Ο ύποπτος κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έγραψε στο Twitter η αστυνομία της Κοπεγχάγης. Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τόσο του υπόπτου ως δράστη όσο και των δέκα θυμάτων, ανέφερε η αστυνομία μέσω Twitter


Ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για τη θανατηφόρα επίθεση με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης κρατείται σε ψυχιατρική δομή για 24 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Δανίας.

Ο 22χρονος Δανός ήταν γνωστός στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία.

Ο ύποπτος κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έγραψε στο Twitter η αστυνομία της Κοπεγχάγης. Το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τόσο του υπόπτου ως δράστη όσο και των δέκα θυμάτων, ανέφερε η αστυνομία μέσω Twitter.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Κυριακή σε πολλά σημεία εντός του Field's, ενός εμπορικού κέντρου στη δανική πρωτεύουσα. Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταγράψει ανθρώπους να τρέχουν στο εμπορικό κέντρο και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς στον τόπο της επίθεσης.

Σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Σόρεν Τόμασεν είπε ότι δύο 17χρονοι Δανοί πολίτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, και ένας 47χρονος Ρώσος υπήκοος σκοτώθηκαν από τα πυρά.

Δύο άλλοι Δανοί και δύο Σουηδοί υπήκοοι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την έξοδο από το εμπορικό κέντρο, είπε ο Τόμασεν.

Ο άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με τους πυροβολισμούς είναι προς το παρόν ο μόνος ύποπτος. Ο Τόμασεν είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος ενεργούσε με άλλους, αλλά η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε πει ότι συνέλαβε τον ύποπτο 13 λεπτά μετά τη λήψη της πρώτης κλήσης έκτακτης ανάγκης και ότι «έφερε τουφέκι και πυρομαχικά» τη στιγμή της σύλληψής του.

Στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο Τόμασεν είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση ήταν «τρομοκρατική πράξη» ούτε υποκινείται από το φύλο και η αστυνομία πιστεύει ότι τα θύματα επιλέχθηκαν τυχαία. Ο ύποπτος ήταν «γνωστός σε κόσμο στον ψυχιατρικό τομέα», είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)