to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 04.07.2022

Πολιτισμός

«Η θάλασσα δεν είναι μπλε»: Την Παρασκευή 8/7 η παρουσίαση του βιβλίου της Πέλας Σουλτάτου

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Πεδιώτου, φιλόλογος και ψυχολόγος, η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού, ενώ θα διαβάσει αποσπάσματα η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Σπανάκης


Η συγγραφέας Πέλα Σουλτάτου παρουσιάζει για πρώτη φορά το καινούργιο της βιβλίο «Η θάλασσα δεν είναι μπλε» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Πεδιώτου, φιλόλογος και ψυχολόγος, η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού, ενώ θα διαβάσει αποσπάσματα η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Σπανάκης.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Η θάλασσα δεν είναι μπλε» διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πολύγραφος και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιούλη στις 8μμ στο λιμάνι του Ηρακλείου στο καφέ «Μαρίνα».

Δυο λόγια για τη συλλογή διηγημάτων:

Το πτερύγιο ενός καρχαρία διασχίζει τα γαλήνια νερά της λουτρόπολης όπου παραθερίζουν ανάπηροι πολέμου. Τάρανδοι ξεπηδούν από το πορτ-μπαγκάζ παραμονή Πρωτοχρονιάς κι ένας παπάς μπεκρουλιάζει τραγουδώντας λαϊκά. Ο Ερμής φανερώνει την ανεπίδοτη επιστολή της Καλυψώς προς τον πατέρα των θεών κι ένας αρχαίος ραψωδός εμφανίζεται στο κέντρο του Μεγάλου Κάστρου. Ο κόσμος του αγοροκόριτσου σείεται καθώς ματώνει κι ακούει τη μαμά να λέει «τώρα μπορείς να κάνεις παιδιά». Στη χαράδρα καταβαραθρώνονται όσοι βρίσκονται πολύ ψηλά. Ο ερωτοχτυπημένος γιος του γαιοκτήμονα και οι μπιστικοί του πάνε για καντάδα την Πρωταπριλιά του '38. Ένα εξωτικό πλάσμα διασχίζει τη διάβαση πεζών κι ένα άλλο τη διάβαση ποιητών. Την τελευταία νύχτα της οικουμένης, τα ανθρώπινα σπλάχνα γίνονται διάφανα και φέγγει εντός τους μια φλόγα, ο ουρανός διαυγάζει, οι πλανήτες τώρα καθρεφτίζονται στη θάλασσα, μα δεν έμεινε πια κανείς να κολυμπάει ανάμεσα στα είδωλά τους.

Μια φαντασμαγορία μύθων, τεράτων και αποκαλύψεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)