to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 04.07.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Συνέχισε τα ωμά ψέματα - Επιμένει στα περί «υποκόσμου» -Στήριξε Στουρνάρα

Επιμένει στα fake news και την παραπληροφόρηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας το άσπρο-μαύρο ακόμα και για τη δήλωσή του με ψευδές περιεχόμενο


Ούτε μια συγγνώμη δεν τόλμησε να ψελλίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έσπευσε την περασμένη Παρασκευή με δήλωσή του να διασπείρει ψέματα και οχετό κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται με την κατηγορία ότι έστησε σκευωρία κατά δέκα πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο Novartis.

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι η πρώτη δήλωσή του «δεν ήταν ακριβής» αποφεύγοντας να παραδεχθεί ότι είπε ωμά ψέματα. Μάλιστα, κατέβηκε ακόμα ένα σκαλί προς τον πάτο υποστηρίζοντας ότι: «Η πρώτη μου δήλωση, στο αποκλειστικά τυπικό σκέλος του κατηγορητηρίου για τα 10 πολιτικά πρόσωπα της υπόθεσης Novartis, δεν ήταν ακριβής. Αυτό όμως δεν  αίρει το πολιτικό ζήτημα, αλλά και το ουσιαστικό, αφού ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάμεσα στα άλλα  κατηγορείται και για ωμή και ανοίκεια παρέμβαση και στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ράικου».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε τα ψέματα συμπληρώνοντας ότι «οι τοποθετήσεις μου την Παρασκευή, ως Κυβερνητικού Εκπροσώπου, εστιάστηκαν αποκλειστικά στο ζήτημα της πολιτικής χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης την εποχή της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προέβην ούτε σε προσωπικές, ούτε σε δικαστικής αρμοδιότητας κρίσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είχε το σθένος να απαντήσει ούτε στην ερώτηση εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει την Γιάννα Παπαδάκου και τον Κώστα Βαξεβάνη «υπόκοσμο» και «συμμορία» θα ζητήσει συγγνώμη μετά την πανηγυρική τους απαλλαγή από το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Ο Γιάννης Οικονόμου σε ένα άλμα λογικής επέμεινε ότι η υπόθεση έχει δυο σκέλη, το δικαστικό και ποινικό αλλά και το πολιτικό. «Και πολιτικά τα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός ισχύουν και μέρους αυτών επιβεβαιώνονται για την υπόθεση Ράικου», υπόθεση γιατί οποία δεν έχουν καμιά εμπλοκή οι δημοσιογράφοι που είχε χαρακτηρίσει «υπόκοσμο» ο πρωθυπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν η κυβέρνηση εμμένει στο χαρακτηρισμό «κουκουλοφόροι» για τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους οποίους το βούλευμα χαρακτηρίζει  ουσιώδεις που γνώριζαν πράγματα και κατέθεσαν στοιχεία και έγγραφα και καλώς τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Γιάννης Οικονόμου στήριξε τον Γιάννη Στουρνάρα μη απαντώντας στην ερώτηση ότι το βούλευμα χαρακτηρίζει ψευδομάρτυρα τον Νίκο Μανιαδάκη και δέχεται ότι εκβιάστηκε και απειλήθηκε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)