to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 04.07.2022

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Η Άντι δεν είναι μόνη

«Όσο η κοινωνία και το κράτος δεν αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ισότιμα υποσχόμαστε ότι θα παλεύουμε στο πλευρό τους για τα αυτονόητα. Σημασία έχει να αγαπάς.. Άνευ όρων!» επισημαίνει στην ανακοίνωση αλληλεγγύης που εξέδωσε η οργάνωση για την ιστορία τρανσφοβίας που είδε το φως της δημοσιότητας στη Πάτρα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν καταγγελίες της 44χρονης τρανς γυναίκας που ζει στην Πάτρα και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρονται κάτοικοι της περιοχής λόγο του σεξουαλικού της προσανατολισμού. Περιγράφονται σκηνές που σοκάρουν. Αλλεπάλληλες επιθέσεις, κλοπές λεκτική και σωματική κακοποίηση έχουν «μετατρέψει τη ζωή της σε κόλαση» όπως λέει χαρακτηριστικά. Βιώνει κοινωνικό αποκλεισμό στα ΜΜΜ, στις καφετέριες, εργοδότες δεν της δίνουν δουλειά λόγο της εμφάνισης της ενώ απαξιωτική συμπεριφορά έχει ακόμα και η αστυνομία απέναντι της. Μάλιστα στα μέσα Ιουνίου κάποιοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι της.

Η Άντι δεν είναι σίγουρα το μόνο άτομο που βιώνει καταστάσεις κοινωνικής περιθωριοποίησης λόγο εμφάνισης ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Ίσως είναι από τις λίγες που έχει το σθένος να το καταγγείλει. Η πατριαρχία και τα κυρίαρχα πρότυπα της εποχής τροφοδοτούν τέτοιες καταστάσεις. Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν θεσπιστεί μία σειρά διατάξεων όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι να φτάσουμε στην απαιτούμενη κοινωνική ισότητα. Η ισότητα στον γάμο, η τεκνοθεσία και η νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και αλλά μέτρα για την συμπερίληψη στην υγεία, την εργασία, την πρόνοια και κοινωνική αλληλεγγύη και την εκπαίδευση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Η Άντι δεν είναι μόνη!
Όσο η κοινωνία και το κράτος δεν αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ισότιμα υποσχόμαστε ότι θα παλεύουμε στο πλευρό τους για τα αυτονόητα.
Γιατί σημασία έχει να αγαπάς.. Άνευ όρων!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)