to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:49 | 02.07.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Κόλαφος για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το δικαστικό βούλευμα για το σκάνδαλο Novartis

«Είναι ενδεικτικό της σήψης της παράταξης που κυβερνά τη χώρα, που ενώ ξέρει θα δημοσιευθεί σύντομα το βούλευμα εν τούτοις προσπαθεί με fake news να δημιουργήσει συνθήκες παραπληροφόρησης του κόσμου και να συσκοτίσει την αλήθεια», υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος


Κόλαφο για την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε το αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση Novartis, o βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θ. Ξανθόπουλος. «Η δικαστική απόφαση αποτελεί την πιο θεσμική και επίσημη παραδοχή ότι δεν πρόκειται για σκευωρία, όπως έλεγαν αλλά για ένα υπαρκτό σκάνδαλο που έπρεπε να ερευνήσει η δικαιοσύνη και καλώς έπραξαν κατά νόμον οι εισαγγελείς και το ερεύνησαν», πρόσθεσε.

«Είχαμε πει στη ΝΔ και τους πρόθυμους βαστάζους της, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι κάνουν λάθος και ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν στις παραπομπές γιατί δεν στοιχειοθετούνται όσα περιγράφουν. Όμως δεν μας άκουσαν και με πολιτική απόφαση, τους παρέπεμψαν. Ζούμε την γενέθλια πράξη αλλαγής του πολιτικού κλίματος. Αυτοί που μας έδειχναν με το δάκτυλο από σήμερα είναι απολογούμενοι», τόνισε.

Στο νομικό επίπεδο, όπως είπε, η υπόθεση Novartis που με τη βούλα της Δικαιοσύνης πλέον, δεν αποτελεί σκευωρία αλλά υπαρκτό σκάνδαλο, έχει πολύ αντικείμενο για περαιτέρω διερεύνηση. Θα ζητήσουμε άμεσα να αντίγραφο και της αγωγής που μετά από δύο χρόνια καθυστέρηση κατέθεσε ο υπουργός Υγεία αλλά όπως είπε περιλαμβάνει μόνο τις παρανομίες γιατρών και όχι τις παράνομες υπερτιμολογήσεις και κυκλοφορίες των φαρμάκων. «Στο πολιτικό επίπεδο, φαίνεται πλέον ποιοι υπερασπίζουν το κράτος δικαίου και ποιοι εργαλειοποιούν κορυφαίους θεσμούς και τη δικαιοσύνη για να πετύχουν τους σκοπούς τους», τόνισε.

Ο Θ. Ξανθόπουλος είπε ακόμη ότι είναι οδυνηρό να υπάρχουν διαρροές από κορυφαίους δικαστικούς ή πολιτικoύς παραγόντες αλλά και επίσημες δηλώσεις που προσπάθησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια μιλώντας για παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη για το σκάνδαλο Νovartis ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Είναι ενδεικτικό της σήψης της παράταξης που κυβερνά τη χώρα, που ενώ ξέρει θα δημοσιευθεί σύντομα το βούλευμα  εν τούτοις προσπαθεί με fake news να δημιουργήσει συνθήκες παραπληροφόρησης του κόσμου και να συσκοτίσει την αλήθεια», υπογράμμισε.

«Απορία ψάλτου βηξ», είπε, σχολιάζοντας την αφωνία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  καθώς όπως σημείωσε, οι παραπομπές έγιναν και με δική του πολιτική απόφαση. «Όλα τα περί σκευωρίας πετάχτηκαν πλέον στο κάλαθο των αχρήστων. Και η υπόθεση του σκανδάλου Novartis αναδεικνύεται σε κορυφαίο ζήτημα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας”, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)