to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 02.07.2022

Πολιτική

Αλ. Τριανταφυλλίδης: Η Θεσσαλονίκη έχει χορτάσει από λόγια - Εδώ και τώρα δεσμευτικό χρηματοδοτικό χρονοδιάγραμμα

«Το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας και της πολυπόθητης υγειονομικής θωράκισης της Θεσσαλονίκης, ειδικά για ογκολογικούς ασθενείς, είναι τόσο σημαντικό που δεν επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να το διαχειρίζεται με όρους επικοινωνίας», τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλ. Τριανταφυλλίδης


«Η κυβερνητική απόφαση για τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου στη Δυτική Θεσσαλονίκη κινείται σε θετική κατεύθυνση», σημείωσε σε δήλωση του ο Αλ. Τριανταφυλλίδης, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Και συνέχισε: «Ωστόσο, για να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία αποτελεί ένα ακόμη προεκλογικό «πυροτέχνημα», στα οποία μας έχει συνηθίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση η άμεση ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τη μελέτη χωροθέτησης, με την παράλληλη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την υλοποίηση του έργου.

Άλλωστε, τα παραπάνω δεν τα αναφέρω σήμερα για πρώτη φορά. Τα είχα επισημάνει σε Επίκαιρη Ερώτησή μου στη Βουλή στις 31 Ιανουαρίου 2022, όταν και πρότεινα επίσημα το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, που βρίσκεται σε επαφή με τον Περιφερειακό, να φιλοξενήσει το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο.

Τότε ο κ.Πλεύρης είχε δεσμευθεί για τα ακόλουθα: «Το δε έργο με το που εντοπιστεί ο χώρος και τον ανακοινώσουμε θα υπάρχει και το σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Για να μην δημιουργούνται καχυποψίες στον οποιονδήποτε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όποιος και να ήταν εδώ θα υπήρχε καχυποψία. Θα υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για να μπορεί να κρίνεται από τους πολίτες κατά πόσο αυτό τηρείται», μου είχε απαντήσει στη Βουλή ο κ.Πλεύρης.

Δυστυχώς, η χθεσινή ανακοίνωση δεν συνοδεύτηκε ούτε από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ούτε από την ένταξη σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο γεγονός που εγείρει ζήτημα αξιοπιστίας της κυβερνητικής εξαγγελίας.

Το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας και της πολυπόθητης υγειονομικής θωράκισης της Θεσσαλονίκης, ειδικά για ογκολογικούς ασθενείς, είναι τόσο σημαντικό που δεν επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να το διαχειρίζεται με όρους επικοινωνίας». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)