to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τον Τσίπρα πότε θα τον δικάσουμε, Κυριάκο;

Ήρθε τελικά ο καιρός και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Το είχε πει από καιρό εξάλλου ο μεταρρυθμιστής, φιλελεύθερος και απηνής διώκτης κάθε παρανομούντα και υπονομευτή των δημοκρατικών μας θεσμών, κάθε σφετεριστή και καταχραστή δημόσιου χρήματος, του καθένα που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, πως θα κληθεί να λογοδοτήσει στην αδέκαστη και αντικειμενική δικαιοσύνη.


Το είπε και το έκανε όπως το εννοεί παλληκαρήσια και μη υπολογίζοντας κανένα πολιτικό και προσωπικό κόστος, ο καλύτερος μεταπολιτευτικός πρωθυπουργός, ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Ήδη οι πρωταγωνιστές της δικαστικοπολιτικής συμμορίας, οι αρχιτέκτονες της ανομίας και του στησίματος της γνωστής σκευωρίας, περί δήθεν σκανδάλου Novartis, οδεύουν οριστικά και αμετάκλητα προς το Ειδικό δικαστήριο. Είναι η πρώην κυρία εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και εκείνος ο ακατονόμαστος  συνωμότης, γνωστός και με το παρατσούκλι “Ρασπούτιν”, που έστησαν ολόκληρη επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησης πολιτικών προσωπικοτήτων, άμεμπτου ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς υπηρεσιών στην πατρίδα, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Άδωνις Γεωργιάδης και λοιποί, που φέρονται να χρηματίζονταν από την παραπάνω εταιρία, προκειμένου να τύχουν, λέει, ευνοϊκής μεταχείρισης οι τιμές των προϊόντων της. Στηρίχτηκαν, μας λένε, σε στοιχεία έρευνας του FBI, που κοινοποιήθηκαν και στις δικές μας ελεγκτικές αρχές, όπως και στις καταθέσεις εκείνων των μυστήριων κουκουλοφόρων μαρτύρων, των προστατευομένων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Όλοι τους πληρωμένοι για τον συγκεκριμένο ρόλο, προκειμένου να στιγματίσουν τους πολιτικούς αντιπάλους, του άλλου του μεγάλου ενόχου, αυτού  του άπλυτου και άθεου που προαλείφεται – τρομάρα του- και για πρωθυπουργός. Αυτού που κατάφερε ακόμη και σε μια Αμερικάνικη Υπηρεσία κύρους και γνωστής αποτελεσματικότητας, όπως το FBI, να διεισδύσει εκμαυλίζοντας συνειδήσεις, μετερχόμενος ποιος ξέρει πόσα και ποια άτιμα μέσα και να τους πείσει να στείλουν τα δήθεν επιβαρυντικά για τους παραπάνω πολιτικούς αδάμαντες, στοιχεία.
Αλλά, μακράν καλύτερε, από τους προκατόχους σου, εδώ και πολλά χρόνια κ. ρωθυπουργέ, παραμένει παλλαϊκή η απορία και η ανυπαρξία εξήγησης πώς απαλλάχτηκαν του κατηγορητηρίου οι άλλοι συμμορίτες, βοηθοί εισαγγελείς της διεφθαρμένης Τουλουπάκη, καθώς και τα δημοσιογραφικά δεκανίκια του Τσίπρα, Βαξεβάνηδες,  Παπαδάκου και λοιποί, αφού συμμετείχαν οι αχρείοι στη σκευωρία. Λαϊκή απαίτηση προς τον Σύγχρονο σωτήρα του τόπου, τον εμπνευσμένο λαϊκό ηγέτη και Μωυσή του 21ου αιώνα, όπως διατάξει άμεσα νέα έρευνα και σύλληψη όλων των παραπάνω, διότι η ενοχή τους κραυγάζει από μακριά.
Κι έρχονται τώρα και κλαίγονται και εκλιπαρούν για συμπαράσταση, οι δύο παραπεμπόμενοι, επιλήσμονες των καθηκόντων τους και μετατρεπόμενοι σε μίσθαρνα όργανα του μεγάλου ακατονόμαστου. Εκείνου, είπαμε, που θέλει για δεύτερη φορά να γίνει πρωθυπουργός και για δεύτερη φορά να καταστρέψει όσα έκτισε και κτίζει με κέφι, επιμονή και λίγη έστω ανεμελιά η κυβέρνηση των αρίστων.
Δεν θα τους περάσει όμως. Όπως δεν πέρασαν και οι θεατρινισμοί και οι διαμαρτυρίες και οι κραυγές του άλλου συμμορίτη και δολιοφθορέα των δικαιωμάτων της ελεύθερης επιχειρηματικότητας, εκείνου του ανεκδιήγητοι με τον στημένο διαγωνισμό παραχώρησης των συχνοτήτων λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, του Ν. Παππά. Εκείνου που ήθελε να μετατρέψει το τηλεοπτικό τοπίο σε Τσιπρέικο μαγαζί και την καθιέρωση ενημέρωσης Σοβιετικού τύπου. Τα δε ειδησεογραφικά δελτία σε “Συριζέικα λιβανιστήρια” εικοσιτετραώρου βάσεως. Κάτι που απεχθάνεται μέχρι βδελυγμίας ο Κυριάκος και γι’ αυτό σήμερα η αντιπολίτευση έχει τον τριπλάσιο χρόνο από ό,τι ο ίδιος στις ειδήσεις. Τόσο μεγάθυμος, τέτοια ανωτερότητα και σεβασμό στους αντιπάλους του, αλλά ποιος να του το αναγνωρίσει;
Τους έβαλε λέει, να πληρώσουν τις συχνότητες που κατείχαν τζάμπα επί έτη αμέτρητα. Σιγά τα λάχανα. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλοι αυτοί οι αυτοδημιούργητοι καναλάρχες, με δικά τους έξοδα στήσανε τα κανάλια και πρόσφεραν θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες τεχνικούς και δημοσιογράφους. Το ευχαριστώ της πατρίδος σε αυτούς που διασκεδάζουν και μορφώνουν το πανελλήνιο νυχθημερόν, ήταν η αχαριστία και η βαναυσότητα εκείνης της κυβέρνησης 2015-19, με υπουργούς τυχάρπαστους, τύπου Ν. Παππά. Στο σκαμνί λοιπόν και αυτός.
Όμως παρά την λαϊκή ανακούφιση και ικανοποίηση από τις ρηξικέλευθες και επαναστατικές, θα λέγαμε, πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες πάταξης της ανομίας και του πολιτικού συμμοριτισμού, υπό τον οποίο διάγει η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρός της, μήπως έφτασε η ώρα παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο του Τσίπρα; . Μήπως για την πασιφανή ηθική του αυτουργία για όσες δυστυχίες περνά ο τόπος, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει;
Τι λες Κυριάκο;
ΥΓ. Το παρόν γράφτηκε το πρωί της Παρασκευής (1/7) και με δεδομένο την παρακρατική πληροφόρηση για παραπομπή στο Ειδικό δικαστήριο των Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο ως σκευωρούς στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis. Η χαρά του παρακράτους και των αναμεμειγμένων στο σκάνδαλο πολιτικών λεβεντόπαιδων κράτησε μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Μέχρι δηλαδή την στιγμή που δημοσιεύτηκε το γνωστό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που δικαιώνει του δύο… συμμορίτες για τις ενέργειες τους στην παραπάνω υπόθεση.
Τώρα αν θα ζητήσουν συγνώμη οι αχρείοι υβριστές τους, είναι ένα δύσκολο ζητούμενο. Οι λέξεις, φιλότιμο, ντροπή, συγνώμη, νοιώθουν άβολα και αμήχανα, αν εκφραστούν από τα χείλη των παραπάνω.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)