to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Βίτσας: Το έλλειμα δημοκρατίας οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση

Η στάση της Κυβέρνησης και του κου Γεωργιάδη στο ζήτημα του Turkaegean είναι προσχηματική και αποδεικνύει αυτό που λέει ο λαός μας, ότι από τότε που βγήκε η συγνώμη , χάθηκε το φιλότιμο.


Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « KONTRA CHANNEL »

«…Στη Μαδρίτη αποκαλύφτηκε πλήρως ότι οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει την Τουρκία ως κεντρικό σύμμαχο στη μάχη που δίνουν ενάντια στην Κίνα και τη Ρωσία.

Αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και όχι να προσπαθούμε λαθεμένα να αποδείξουμε ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος, ότι φοβάται κλπ. Το απίστευτο είναι ότι ξαφνικά και ενώ εξελίσσονταν όλα αυτά, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αγοράζουμε F-35, ξεχνώντας βέβαια ότι μέχρι να υπογραφεί αυτή η συμφωνία απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια και το πρώτο F-35 θα παραδοθεί τo 2030. Και βέβαια η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό, αν μπορούμε να έχουμε F-35, που θα βρεθούν τα χρήματα για την αγορά τους, από πού θα ΄΄κόψουμε΄΄κλπ.

Ο Ερτντογάν παίζει το αναθεωρητικό παιχνίδι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και της ΄΄γαλάζιας πατρίδας΄΄. Δεν είναι δυνατόν η πολιτική ζωή της χώρας να οργανώνεται και να αντιπαρατίθεται με βάση αυτά που λέει ο Ερντογάν και μάλιστα αυτό να το δημιουργεί η ίδια η Κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε, κάποιος εξωτερικός παράγοντας, να επεμβαίνει στα πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πολιτικό αντίπαλο ένα αναξιοπρεπές κόμμα και τον κο Μητσοτάκη, όμως αυτό είναι θέμα των Ελλήνων και μόνο.

Η κατάσταση όσο αφορά τον πολιτικό διάλογο το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα θα ενταθεί, όχι λόγω της προεκλογικής περιόδου, αλλά γιατί εντείνονται τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Από το κύμα της ακρίβειας, την απόδοση των συντάξεων , την 108η θέση στον κόσμο από την άποψη της ελευθεροτυπίας που κατέχει η χώρα μας κλπ. Συνεπώς υπάρχει θέμα δημοκρατίας στη χώρα, που εντείνει την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί σαν dealer συμφερόντων και κάνει πράγματα με βάση το κομματικό της συμφέρον και όχι βάση αυτών που έχει ανάγκη η χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά , έμεινε αναπάντητο το ερώτημα αν ο πλειοδότης , γνωστός και άξιος κατά τα άλλα επιχειρηματίας, έχει πληρώσει το αντίτιμο και γιατί αυτές οι διατάξεις του νομοσχεδίου, δεν είχαν από πριν κατατεθεί, ώστε να γνώριζαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αυτά που θα ίσχυαν και να καταθέσουν τις ανάλογες προσφορές.

Η λύση λοιπόν είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών.

Η στάση της Κυβέρνησης και του κου Γεωργιάδη στο ζήτημα του Turkaegean είναι προσχηματική και αποδεικνύει αυτό που λέει ο λαός μας, ότι από τότε που βγήκε η συγνώμη , χάθηκε το φιλότιμο.

Σήμερα επίσης αποδείχτηκε ότι στην υπόθεση NOVARTIS η Κυβέρνηση ισχυρίστηκε απίστευτα ψεύδη, μόνο και μόνο για να πορευτούμε προς τις εκλογές με ειδικά δικαστήρια εν εξελίξει. Η κατηγορία που αποδίδεται στον κο Παπαγγελόπουλο και την κα Τουλουπάκη, δεν έχει καμιά σχέση με δημιουργία σκευωρίας παρά αφορά μόνο μια μήνυση κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Πνέουν τα μένεα απέναντι στον κο Παπαγγελόπουλο και προσπαθούν να τον εξοντώσουν πολιτικά, μόνο και μόνο για τον ισχυρισμό του, ότι το σκάνδαλο NOVARTIS αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της κας Τουλουπάκη, μιας εξαίρετης δικαστικής λειτουργού.

Αυτό όμως θα πρέπει να το πληρώσουν. Εδώ είμαστε λοιπόν και ας αναμετρηθεί ο κος Μητσοτάκης με τον Ελληνικό λαό μέσω των επικείμενων εκλογών…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)