to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 01.07.2022

Κοινωνία

Η ΕΔΙΑ για τον θάνατο του Η. Νικολακόπουλου

«Ο ξαφνικός και αδόκητος θάνατός του κάνει φτωχότερη την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα, την πολιτική ζωή της χώρας, τους συνεργάτες και τους φίλους του», αναφέρει η ΕΔΙΑ σε ανακοίνωση για τον θάνατο του Η. Νικολακόπουλου


Ανακοίνωση για τον θάνατο του Η. Νικολακόπουλου, εξέδωσε η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας 1940-1974: 

Η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (Ε.Δ.Ι.Α.) Μακεδονίας 1940-1974  εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της εκλογικής ανάλυσης στην Ελλάδα και μία από τις πιο συγκροτημένες φωνές στον δημόσιο λόγο για τα θέματα εκλογικής συμπεριφοράς και πολιτικής και εκλογικής ανάλυσης. Υπηρέτησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποστήριξε θερμά το έργο του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ από την ίδρυσή του.

Υπήρξε ακάματος συνεργάτης και συμπαραστάτης της ΕΔΙΑ Μακεδονίας (1940-1974) μέχρι την τελευταία του στιγμή, συνδυάζοντας τη βαθιά του γνώση στην Κοινωνιολογία και την εκλογική ανάλυση με την ιστορική γνώση και σκέψη και συμμετέχοντας ενεργά, οργανωτικά και επιστημονικά, σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις της Εταιρείας μας.

Μόλις πριν από λίγες μέρες συμμετείχε στην εκδήλωση τιμής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ για τον αείμνηστο Δημοσθένη Δώδο, τον παλιό του φίλο, συναγωνιστή και συνεργάτη του.

Ο ξαφνικός και αδόκητος θάνατός του κάνει φτωχότερη την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα, την πολιτική ζωή της χώρας, τους συνεργάτες και τους φίλους του.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, των οποίων υπήρξε  πρόεδρος και εμπνευστής τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)