to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 01.07.2022

Πολιτική

Μ. Τζούφη: Το κυβερνητικό έργο έχει κριθεί πρώτα και κύρια στην υγεία και την παιδεία

«Πρόκειται για ωμή παρέμβαση που φανερώνει την εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στα δημόσια πανεπιστήμια, όμως οι σκοπιμότητες και οι μεθοδεύσεις της κ. Κεραμέως έχουν εισπράξει ένα τεράστιο όχι από την πανεπιστημιακή κοινότητα», τόνισε η Μ. Τζούφη, αν. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


«Αμετανόητη και αδιόρθωτη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση η Μερόπη Τζούφη, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατηγορώντας το υπουργείο Υγείας για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν το προσωπικό και γενικότερα την παροχή υπηρεσιών υγείας. Όπως σημείωσε, «οι συγκεκριμένες διατάξεις έπρεπε να είχαν έρθει εδώ και 2 χρόνια, ενώ οι καθυστερήσεις αντανακλούν την έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά και τη διαχειριστική ανικανότητα, ώστε να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας».

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως το μόνο μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ και η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες και τους ασθενείς - ακόμα και τώρα, που η πανδημία ξαναφουντώνει και αυξάνουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Απευθυνόμενη στον αρμόδιο υπουργό, τόνισε πως το προσωπικό παραμένει απλήρωτο καθώς δεν έχουν καταβληθεί οι εφημερίες για το δεύτερο εξάμηνο του 2022, όπως και οι υπερωρίες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμα, οι πρόσθετες εφημερίες που νομοθέτησε η ΝΔ ως απάντηση στα κενά στελέχωσης, εξαιρώντας αδικαιολόγητα κρίσιμες ειδικότητες όπως τους παιδιάτρους, δεν έχουν επίσης καταβληθεί. Παρόμοια είναι η κατάσταση και για τους απασχολούμενους στα εμβολιαστικά κέντρα, με τη Μερόπη Τζούφη να σημειώνει πως στο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων - αλλά και αλλού- δεν έχουν λάβει τα οφειλόμενα από το Δεκέμβριο του 2020.

Στη συνέχεια, κάλεσε τον υπουργό Υγείας να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη «Μισθολογική αποκατάσταση εργαζομένων στο Philos II», ενός προγράμματος που στοχεύει στην παροχή φροντίδας και περίθαλψης σε πρόσφυγες και απασχολεί εκατοντάδες υγειονομικούς, που αντιμετωπίζουν αναίτιες μεταβολές της υπηρεσιακής και μισθολογικής τους κατάστασης.

Ειδική αναφορά έκανε στα άρθρα του υπουργείου Παιδείας. Όπως τόνισε, «για μια ακόμη φορά η κα Κεραμέως φυτεύει διατάξεις της αρμοδιότητάς της σε άσχετα νομοσχέδια, μάλιστα τη στιγμή που έχει έτοιμο προς κατάθεση νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια». Πιο συγκεκριμένα, χαρακτήρισε πρωτοφανείς τις διατάξεις που απαγορεύουν να προκηρυχθούν πρυτανικές εκλογές στα πανεπιστήμια ή αν κηρυχθούν «θεωρούνται αυτοδικαίως άκυρες», κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και μέχρι να ψηφιστεί το αντιδημοκρατικό και υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης που προτείνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

«Πρόκειται για ωμή παρέμβαση που φανερώνει την εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στα δημόσια πανεπιστήμια, όμως οι σκοπιμότητες και οι μεθοδεύσεις της κας Κεραμέως έχουν εισπράξει ένα τεράστιο όχι από την πανεπιστημιακή κοινότητα». Στο ίδιο μήκος κύματος, πρόσθεσε πως «μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που οραματίζεται η ΝΔ. Με διορισμένα συμβούλια και εταιρική κουλτούρα, με τη βοήθεια της αστυνομίας, των ΜΑΤ, των γκλοπ και των χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στα πρόσωπα όποιων αντιστέκονται στο αγοραίο εκφυλισμό της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)