to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 01.07.2022

Πολιτική

Καταπέλτης το Δικαστικό Συμβούλιο: «Γκρεμίζει» κατηγορητήριο και «σκευωρία» - «Συγγνώμη» για fake news από Καθημερινή και ΣΚΑΙ

Πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου και της θεωρίας περί σκευωρίας βλέπει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην απόφαση «κόλαφο» του Δικαστικού Συμβουλίου - «Το βούλευμα γελοιοποιεί τους πολιτικούς απατεώνες» δήλωσε στο avgi.gr - Απόδειξη της αθωότητάς όσων ξεσκέπασαν το σκάνδαλο βλέπει ο Κώστας Βαξεβάνης, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι δεν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο - Οργανωμένη διαρροή το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ψευδώς ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς διώκονται για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis - Ζητούν «συγγνώμη» Καθημερινή και ΣΚΑΪ με την Ιωάννα Μάνδρου να υποστηρίζει πως πηγές υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis και το πολιτικό κουκούλωμα που επιχειρείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την ομολογία από την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ ότι υπήρξε οργανωμένη διαρροή με ψεύτικες κατηγορίες για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη (δείτε λεπτομερώς παρακάτω).

Αντιθέτως, το βούλευμα με το οποίο παραπέμπεται η Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνει σμπαράλια τις κατηγορίες περί δήθεν σκευωρίας Novartis με τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

H απόφαση «κόλαφος» του Δικαστικού Συμβουλίου για τα κακοστημένα κατηγορητήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, εκθέτει πρώτον από όλους τον πρωθυπουργό ο οποίος είχε προεξοφλήσει από το βήμα της Βουλής την ενοχή τους με βαρείς χαρακτηρισμούς σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη (δείτε επίσης παρακάτω).

Για άλλη υπόθεση παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη - Πλήρης κατάρρευση του κατηγορητηρίου και της θεωρίας περί σκευωρίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του avgi.gr στο βούλευμα επισημαίνεται ότι οι ενέργειες όσον αφορά στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες. Παράλληλα αναφέρει ότι οι μάρτυρες που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν υποτιμητικά ως «κουκουλοφόρους» νομίμως μπήκαν σε καθεστώς προστασίας.

«Το βούλευμα γελοιοποιεί τους πολιτικούς απατεώνες»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατά πλειοψηφία παραπομπή της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας καθώς και  η παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης  στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. δεν αφορά στους χειρισμούς τους όσον αφορά  στα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται για το σκάνδαλο Novartis και για τα οποία δέχθηκαν σκαιότατες κατηγορίες περί σκευωρίας.

Αντίθετα αφορά στο ότι, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, η δεν διαβιβάστηκε αμέσως στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει  στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Γκεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητούσαν να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για  μη ανατιμολόγηση  φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015 που όπως υποστήριζαν είχε σαν αποτέλεσμα τη ζημία του δημοσίου αλλά και ιδιωτών.

Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου και για πλήρη κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί σκευωρίας Novartis.

Βαξεβάνης: Η αντίδραση του κόσμου δεν τους άφησε να ολοκληρώσουν τη βρόμικη επιχείρηση – Τώρα θα πληρώσουν

Την απόδειξη της αθωότητάς του σχολιάζει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα του twitter ο Κώστας Βαξεβάνης, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι δεν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο και έτσι το στημένο κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει.

«Το Συμβούλιο αποφάσισε για την αθωότητά μου. Δεν παραπέμπει ούτε εμένα, ούτε την Παπαδάκου, τον Φιλιππάκη και 2 Εισαγγελείς σε δίκη. Παραπέμπονται μόνο Παπαγγελόπουλος Τουλουπάκη για να μην καταρρεύσει πλήρως η στημένη κατηγορία. Δεν κατάφεραν να περαιώσουν τη βρόμικη επιχείρηση», αναφέρει.

Σε επόμενη ανάρτησή του τονίζει πως «τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν» ενώ υπογραμμίζει τις σφοδρές εγχώριες και διεθνείς αντιδράσεις που προκάλεσε η υπόθεση που αντανακλά σε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος. «Η αποτυχία τους δεν είναι άσχετη με την αντίδραση του κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αλήθεια για τη συνωμοσία θα αποκαλυφθεί. Πρώτος θα απολογηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσουν ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Μανιαδάκης και η υπόλοιπη παρέα. Τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν», υπογραμμίζει.

Παπαδάκου: Ιστορική δικαίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας

Σε δήλωσή της η Ιωάννα Παπαδάκου αναφέρει: «Η χθεσινή δικαίωσή μου καθώς και των άλλων δημοσιογράφων με το αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου - Μιωνή είναι μια αυτονόητη ιστορική δικαίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, η οποία πάντως φαίνεται ότι και στις μέρες μας ασκείται με δυσκολίες και αγώνες των δημοσιογράφων. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας από τους ανώτατους δικαστές προς όλους τους ανθρώπους του Τύπου (ηλεκτρονικού ή έντυπου) ότι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας είναι το ρεπορτάζ, η έρευνα και ο έλεγχος της εξουσίας. Εκτεθειμένοι από το χθεσινό βούλευμα είναι εκείνοι που σιώπησαν για τις διώξεις των συναδέλφων τους, φοβήθηκαν ή ενέδωσαν στις απειλές των αφεντικών τους. Δικαιωμένοι είναι όσοι τόλμησαν να αναδείξουν τις θέσεις μας και πολύ απλά να δώσουν φωνή στην άλλη άποψη, όπως ορίζει η δεοντολογία της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Στο καλάθι των αχρήστων πέταξε και το Συμβούλιο των πέντε ανώτατων δικαστών και τις καταγγελίες του ανεκδιήγητου κ. Μιωνή. Τώρα θα λογοδοτήσει και για τις συκοφαντίες εναντίον μου.

Παράλληλα το βούλευμα του Συμβουλίου αμετάκλητα αναγνωρίζει την ύπαρξη του σκανδάλου της Novartis, αφού και η παραπομπή των Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη γίνεται διότι δήθεν δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για πρώην υπουργό Υγείας. Η δικογραφία αυτή είχε ως αποστολέα, μεταξύ άλλων, εμπλεκόμενο για μίζες πρώην υπουργό στο σκάνδαλο Novartis, κατηγορούμενο ακόμη και σήμερα.

Η σκευωρία της σκευωρίας θα καταρρεύσει και στο ακροατήριο, η αλήθεια θα φανεί γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται».
_____________

Ν. Ηλιόπουλος: Και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis - Κατέρρευσε η απόπειρα συγκάλυψης

«Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του.

«Θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον», σημειώνει και υπογραμμίζει: «Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία.

Κανείς δε παραπέμπεται για χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, ενώ δε παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.

Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον και με τη βούλα της δικαιοσύνης υπαρκτό.

Η απόπειρα συγκάλυψής του κατέρρευσε παταγωδώς.

Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Γιατί θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον».

Συγκεκριμένα η οργανωμένη διαρροή που έγινε το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ψευδώς ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς διώκονται για την ενοχοποίηση δέκα πολιτικών στο σκάνδαλο Novartis.

Η δικαστική συντάκτης της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ ζήτησε συγγνώμη από το site της εφημερίδας και από τους τηλεθεατές του καναλιού αποκαλύπτοντας ότι η πληροφόρηση που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης «για παραπομπή Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών, σχετικά με την υπόθεση Novartis, δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια».

Η Ιωάννα Μάνδρου έγραψε χαρακτηριστικά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 

«Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αργά χθες το βράδυ για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, ήταν ψευδής και ως εκ τούτου η υπογράφουσα στο μέτρο που της αναλογεί η ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες μας ζητά συγγνώμη

Επίσης σημειώνεται ότι το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε τις ίδιες πληροφορίες, ενώ οι πηγές των πληροφοριών αυτών υπήρξαν ανώτατες δικαστικές πηγές».

Παράλληλα η Ιωάννα Μάνδρου βγήκε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ζήτησε επίσης συγγνώμη για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων όσον αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη καθώς από το περιεχόμενο του βουλεύματος προκύπτει ότι δεν διώκονται για το σκάνδαλο Novartis.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε αθώους εν γνώσει του στη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ γνώριζε πολύ καλά την αθωότητά τους, καθώς εν γνώσει του είχε στηθεί το κατηγορητήριο το οποίο αποδόμησε με την απαλλακτική της πρόταση η αντεισαγγελέας Μετσοβίτου – Φλουρή, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και τεκμηρίου αθωότητας είχε επιτεθεί κατά των δημοσιογράφων σε μια βρώμικη επιχείρηση η οποία προκάλεσε σφοδρές εγχώριες και διεθνείς αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε το μίσος του για την ερευνητική δημοσιογραφία και τους εκπροσώπους της που ερευνούν σκοτεινές υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής επί διακυβέρνησης Α. Σαμαρά και της δική του, λέγοντας απευθυνόμενος στον πρόεδρο το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, «αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Ακούστε τι έλεγε:

Με πληροφορίες από avgi.gr (1), (2), documentonews.gr (1), (2),

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)