to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 30.06.2022

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Αυτονόητες οι πολιτικές ευθύνες του αρμόδιου υπουργού και της κυβέρνησης για το Turkeagean

«Πολύ σοβαρό πρόβλημα και βαθιά πολιτικό», χαρακτήρισε το θέμα της κατοχύρωσης του σήματος Turkaegean(Τουρκικό Αιγαίο), από την Τουρκία, ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Tonight του Action 24


«Για το θέμα αυτό έχουν πολιτικές ευθύνες ο επικεφαλής υπουργός και η κυβέρνηση. Δεν έχουν αίσθηση ότι από τις παραλείψεις τους μπορεί να δημιουργηθεί μείζον θέμα. Εδώ το Αιγαίο αποκτά αιφνιδίως και ένα πρόσθετο προσωνύμιο. Αυτονόητα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες»,συμπλήρωσε.

    Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τόνισε: «Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι αν θα μπει η Σουηδία και η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ. Το πρόβλημά μας είναι αν θα ενισχυθεί η Τουρκία. Με αυτήν έχουμε πρόβλημα γιατί είναι μια Τουρκία επιθετική, αναθεωρητική που μας απειλεί κάθε μέρα. Είδαμε όμως ότι η  Τουρκία αποκτά όπλα από τους Σουηδούς και αυτό δεν μας αφήνει αδιάφορους. Όταν εξοπλίζεται η Τουρκία με την συμφωνία αυτή, όταν γίνεται μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού χάρτη, όταν η αμερικανίδα υφυπουργός ανακοινώνει ότι θα  αναβαθμιστούν τα τουρκικά F-16, δεν είναι προφανής η ανησυχία;», υπογράμμισε. «Η κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι  για παραλείψεις που κατά την άποψή μας έγιναν από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

     Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις και την στάση της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά: «Η λύση είναι να γίνουν εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να συρθεί σε εκλογές, γιατί είναι τόσο σοβαρά τα προβλήματα. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία φέρνει την άρση της ρήτρας αναπροσαρμογής περνώντας το κόστος στην κατανάλωση του ρεύματος. Αυτό είναι απατεωνιά, τι να κάνουμε».

   «Εάν ο ελληνικός λαός δώσει την εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε σε μια προοδευτική διακυβέρνηση», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)