to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 30.06.2022

πηγή: ethnos.gr

Διεθνή

Ιστορική απόφαση για την Airbnb: Ανακοινώνει μόνιμη απαγόρευση των πάρτι στα καταλύματα

Η εταιρεία Airbnb ανακοίνωσε ότι απαγορεύει μόνιμα τα πάρτι στα ακίνητά της σε όλο τον κόσμο, σχεδόν δύο χρόνια αφότου η υπηρεσία εξέδωσε προσωρινό περιορισμό στις μεγάλες συγκεντρώσεις


«Η προσωρινή απαγόρευση αποδείχθηκε αποτελεσματική», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, προσθέτοντας ότι «κωδικοποιούμε επίσημα την απαγόρευση ως πολιτική μας». Η μόνιμη απαγόρευση τέθηκε ήδη σε ισχύ.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απαγόρευση από την Airbnb το 2019 των συγκεντρώσεων με «ανοιχτές προσκλήσεις» που διαφημίζονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και των «σπιτιών με πάρτι» που είχαν γίνει ενοχλητικά για τις γειτονιές των «ενοικιζόμενων καταλυμάτων». Ωστόσο, το όριο πληρότητας των 16 ατόμων που υιοθέτησε η Airbnb το καλοκαίρι του 2020, όταν ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση «όλων των πάρτι και εκδηλώσεων», αίρεται στο πλαίσιο της νέας πολιτικής, δήλωσε η εταιρεία.

Οι πελάτες που παραβιάζουν τους κανόνες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν συνέπειες, όπως η αναστολή των λογαριασμών τους ή η μόνιμη απαγόρευση της χρήσης της πλατφόρμας. Αξίζει να σημειωθεί το 2021, η Airbnb δήλωσε ότι ανέστειλε περισσότερους από 6.600 πελάτες για παραβίαση της απαγόρευσης των πάρτι.

Οι καταγγελίες για θορυβώδη πάρτι σε σπίτια που είχαν κλειστεί μέσω της υπηρεσίας συσσωρεύτηκαν με τα χρόνια, με αποκορύφωμα την προσωρινή απαγόρευση που εφάρμοσε η εταιρεία τον Αύγουστο του 2020. Τότε, οι ενοικιαστές χρησιμοποιούσαν τα σπίτια αυτά για να συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες, ενώ τα εστιατόρια και τα μπαρ ήταν κλειστά λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

«Με την πάροδο του χρόνου, η απαγόρευση των πάρτι έγινε κάτι πολύ περισσότερο από ένα μέτρο δημόσιας υγείας», δήλωσε η εταιρεία. «Αναπτύχθηκε σε μια θεμελιώδη κοινοτική πολιτική για την υποστήριξη των οικοδεσποτών μας και των γειτόνων τους».

Η Airbnb δήλωσε ότι από τότε που επέβαλε την προσωρινή απαγόρευση, έχει παρατηρήσει πτώση 44% σε ετήσια βάση στο ποσοστό των αναφορών για πάρτι. Οι επικριτές της εταιρείας σημείωσαν, ωστόσο, ότι η μείωση των αναφορών ήρθε καθώς οι περιορισμοί στις συγκεντρώσεις σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους χώρους έχουν χαλαρώσει από τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Ο κορονοϊός δεν ήταν ο μόνος κίνδυνος για την ασφάλεια σε αυτά τα πάρτι. Τουλάχιστον 27 πυροβολισμοί συνδέθηκαν με ενοικιάσεις Airbnb μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Οι συγκεντρώσεις ήταν επίσης ενοχλητικές για τους γείτονες. Το 2019, η Airbnb εισήγαγε μια τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και ονομάζεται Neighborhood Support Line, την οποία οι γείτονες μπορούσαν να χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με την εταιρεία για ενοχλητικά σπίτια ή επισκέπτες.

Η Jessica Black, επικεφαλής του Texas Neighborhood Coalition, μιας ομάδας που εργάζεται για τον περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε όλο το Τέξας, δήλωσε ότι ανησυχεί που η Airbnb είχε άρει το όριο χωρητικότητας των 16 ατόμων. Τα σκουπίδια, ο θόρυβος και η στάθμευση γίνονται προβληματικά, είπε, όταν υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από το συνηθισμένο σε μια κατοικημένη γειτονιά.

«Οι κατοικίες δεν σχεδιάστηκαν ή προορίζονταν για να είναι χώροι εκδηλώσεων», δήλωσε η κ. Black. «Είναι διαφορετικό από το να έχεις έναν γείτονα. Είναι ξένοι, οπότε δεν πρόκειται να πάτε να χτυπήσετε την πόρτα τα μεσάνυχτα. Δεν ξέρεις ποιοι είναι».

Τον Μάιο, η Airbnb ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους επισκέπτες χωρίς ιστορικό θετικών κριτικών να κάνουν κρατήσεις μίας νύχτας τα Σαββατοκύριακα των εορτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως την Ημέρα Μνήμης και την Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Η Karen Xie, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ που ερευνά τη βιομηχανία βραχυχρόνιων μισθώσεων, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν εκπλήσσεται που η Airbnb έκανε μόνιμη την απαγόρευση των πάρτι. Η εταιρεία, δήλωσε η καθηγήτρια , «έχει κουραστεί να ασχολείται με τις αξιώσεις των οικοδεσποτών και τον διακανονισμό του κόστους της ζημίας από τα πάρτι στο σπίτι». «Σχεδόν όλοι οι οικοδεσπότες που είναι πρόθυμοι να ανοίξουν τα σπίτια τους σε επισκέπτες μισούν τα house parties», είπε.

tags: Airbnb

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)