to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:08 | 29.06.2022

Διεθνή

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την απαγόρευση της πώλησης προϊόντων αρωματισμένου θερμαινόμενου καπνού στην ΕΕ

Μια πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής έδειξε αύξηση 10% στους όγκους πωλήσεων θερμαινόμενων προϊόντων καπνού σε περισσότερα από πέντε κράτη-μέλη


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προτείνει την απαγόρευση της πώλησης προϊόντων αρωματισμένου θερμαινόμενου καπνού στην ΕΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου.

Μια πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής έδειξε αύξηση 10% στους όγκους πωλήσεων θερμαινόμενων προϊόντων καπνού σε περισσότερα από πέντε κράτη-μέλη, ενώ συνολικά στην ΕΕ τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού ξεπέρασαν το 2,5% των συνολικών πωλήσεων προϊόντων καπνού.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε: «Με την αφαίρεση του αρωματισμένου θερμαινόμενου καπνού από την αγορά, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου για τη δημιουργία μιας "Γενιάς Χωρίς Καπνό" και τη μείωση του πληθυσμού που κάνουν χρήση καπνού, κάτω του 5% έως το 2040. Με εννέα στους δέκα καρκίνους του πνεύμονα που προκαλούνται από τον καπνό, θέλουμε να κάνουμε το κάπνισμα όσο το δυνατόν λιγότερο ελκυστικό για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών μας και να σώσουμε ζωές». Η πρόταση θα υποβληθεί τώρα σε μια περίοδο ελέγχου από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες μετά τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους οκτώ μήνες για να μεταφέρουν την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο και μετά τους επιπλέον τρεις μήνες μετάβασης, οι διατάξεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)