to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:23 | 29.06.2022

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση δεν έχει χειριστεί σωστά την εξωτερική πολιτική

«Όσον αφορά στη διεύρυνση, από τη στιγμή που το ζητούν οι δύο χώρες, κανείς δεν μπορεί να τους πει όχι. Όμως το θέμα για εμάς, για την Ευρώπη, αυτό που είναι επείγον είναι η διεύρυνση της ειρήνης», σημείωσε η Σ. Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σε τηλεοπτική συνέντευξή της η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Σ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε:

Για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας και τι Ευρώπη θέλουμε. Όσον αφορά στη διεύρυνση, από τη στιγμή που το ζητούν οι δύο χώρες, κανείς δεν μπορεί να τους πει όχι. Όμως το θέμα για εμάς, για την Ευρώπη, αυτό που είναι επείγον είναι η διεύρυνση της ειρήνης. Δεν μπορεί να συνεχίζεται ένας πόλεμος στη Ευρώπη με αυτούς τους όρους, με προοπτική την επισιτιστική και την ενεργειακή κρίση, που βέβαια είναι ήδη εδώ. Άρα λοιπόν, το μείζον είναι αυτό. Η δική μας κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει. Χαίρεται να μιλά για το ισχυρό ΝΑΤΟ κλπ, ενώ αποκρύπτεται το μείζον. Η Τουρκία, από όσα διαβάζουμε, κατόρθωσε ένα σημαντικό, αυτό που ήθελε για την εξαγωγή όπλων. Είχαμε τις δύο δημοκρατικές χώρες, τη Σουηδία και τη Φινλανδία οι οποίες όχι πάντα, αλλά περισσότερο από άλλες χώρες, έθεταν κριτήρια για όπλα, κριτήρια διεθνούς δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. Τι ήθελε η Τουρκία; Να ανάψει το πράσινο φως για τη Συρία. Για να μπορέσει να χτυπήσει μέσα στη Συρία του Κούρδους. Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι αν το κατάφερε.

Εμείς έχουμε χειριστεί σωστά την Τουρκία το τελευταίο διάστημα;

Εμείς, δεν έχουμε χειριστεί σωστά, γενικότερα την εξωτερική πολιτική. Αν όντως πάρει η Τουρκία το πράσινο φως για την εξαγωγή όπλων τότε και τα F-35 που έχουν μπλοκάρει και η αναβάθμιση των F-16 ξαναμπαίνουν στο τραπέζι και ανοίγει η λεωφόρος. Όταν κάνεις μία πολιτική που εμείς την έχουμε χαρακτηρίσει ΙΧ πολιτική του κ. Μητσοτάκη και όταν θεωρούμαστε δεδομένος και απολύτως προβλέψιμος εταίρος, θα έλεγα ακόλουθος, δεν έχουμε τη διαπραγματευτική ικανότητα που θα έπρεπε να έχουμε για μείζονα θέματα που μας απασχολούν.

Για τις δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις είναι εικόνα της στιγμής. Άρα η αλαζονεία του βασίζομαι στις δημοσκοπήσεις δεν έχει κανένα νόημα. Τα είδαμε και με τον Μακρόν στη Γαλλία. Οι εκλογές κερδίζονται μέσα στην κοινωνία. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι η ακρίβεια έχει γονατίσει την κοινωνία. Οι εκλογές κερδίζονται τελευταία στιγμή στην κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να είναι πρώτο κόμμα, ισχυρό κόμμα κι επειδή έχουμε απλή αναλογική την οποία εμείς πιστεύουμε, κυβέρνηση συνεργασίας με συναίνεση, με όποιους συμφωνούν σε προγραμματικές συγκλίσεις και προσδιορίζονται ως προοδευτικοί. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)