to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:57 | 29.06.2022

Πολιτική

Η κυβέρνηση συρρικνώνει τα δημοτικά ΚΔΑΠ και απειλεί τη λειτουργία τους

Με ευθύνη της κυβέρνησης, τα δημοτικά ΚΔΑΠ κάλυψαν μόνο το 50% των διαθέσιμων θέσεων, αποκλείοντας χιλιάδες παιδιά από τη δημιουργική απασχόληση στις δημόσιες δομές


Απαντήσεις για τη συρρίκνωση και τη χρηματοδοτική καθίζηση των δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ζητά η Μερόπη Τζούφη, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε στη Βουλή υπόμνημα 14 υπαλλήλων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών, στο οποίο επισημαίνεται πως οι οριζόντιοι, αδιάκριτοι και καταστροφικοί χρηματοδοτικοί περιορισμοί της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής» οδήγησαν στην κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων μόνο κατά 50%. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες παιδιά αποκλείστηκαν στα Ιωάννινα και χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

Όπως τονίζει η Μερόπη Τζούφη, τα δημοτικά ΚΔΑΠ έχουν προσφέρει μια σειρά από επωφελείς και αναγκαίες ποιοτικές παιδαγωγικές υπηρεσίες, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και τις ευάλωτες ομάδες, μεταξύ αυτών άπορες ή με χαμηλά εισοδήματα οικογένειες, εργαζόμενες και άνεργες μητέρες. Συνακόλουθα, η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι επιβεβλημένη, όπως και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, που για δεκαετίες προσφέρουν ουσιαστική απασχόληση στα παιδιά, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και καλλιεργώντας την ομαδικότητα και την κοινωνικοποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να δώσει εξηγήσεις για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση, να δεσμευτεί για τη συνέχιση και την ενίσχυση του θεσμού, να λάβει άμεσα μέτρα για τη χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του υπουργείου για το μέλλον των εργαζομένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)