to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:35 | 28.06.2022

Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού

«Η μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση μισθού -και όχι η κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας που έφερε ο κ. Χατζηδάκης- είναι μία θετική αναγκαιότητα. Ένα πρόταγμα της ψηφιακής μετάβασης που οδηγεί στην αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “ΟΤ Forum”.


«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. έχει βασικές αιχμές στα εργασιακά το 35ωρο χωρίς μείωση μισθού, την αντιμετώπιση των επισφαλών μορφών εργασίας -για παράδειγμα την καταπολέμηση της ψευδούς αυτοαπασχόλησης με κάλυψη και αναγνώριση του εργαζόμενου ως μισθωτού για να έχει όλα τα δικαιώματα που του αντιστοιχούν-, την αύξηση των μισθών για να έχουμε αξιοπρεπείς αποδοχές», σημείωσε.

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν βήματα υποστήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων σε διάφορα επίπεδα, από την αύξηση του κατώτατου μισθού, μέχρι την κάλυψη των εργαζομένων στις εργολαβίες, την αιτιολόγηση των απολύσεων, την ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ. Όμως, η ΝΔ κατάργησε τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και την ηλεκτρονική δήλωση των υπερωριών και της υπερεργασίας».

Για την τηλεργασία επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την πρώτη στιγμή κατέθεσε ένα πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων με το δικαίωμα της αποσύνδεσης, τον έλεγχο του χρόνου εργασίας, την ανάληψη του κόστους από τον εργοδότη και την επιδότηση στον εργαζόμενο. Η ΝΔ, μετά από δύο χρόνια, νομοθέτησε με καθυστέρηση ένα όχι πλήρες πλαίσιο».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως «το κρίσιμο είναι οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητάς τους και μία θετική εναλλακτική προοπτική. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και δυσφορία κυρίως λόγω της ακρίβειας και της άρνησης της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση υπέρ των πολιτών».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει θεσμικά το αίτημα για εκλογές ήδη από τον Δεκέμβριο. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αφήσει την παραφιλολογία, να ορίσει ημερομηνία εκλογών και να πάμε συντεταγμένα εκεί. Δεν μπορεί να μιλάνε για τοξικό κλίμα οι άνθρωποι που έκαναν αντιπολίτευση με περικεφαλαίες και λέγανε ότι ανταλλάξαμε τη Μακεδονία με τις συντάξεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)