to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 28.06.2022

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Καμία ανοχή των αναθεωρητικών θέσεων της Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ (ηχητικό)

«Λείπει η εθνική στρατηγική και δυστυχώς έχουμε και αλλαγή αυτής που είχε χαράξει η προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε ο Γ. Αμανατίδης, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του


Για τις αντιφάσεις, τις παλινωδίες και τα λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στον τομέα των ελληνοτουρκικών σχέσεων μίλησε σήμερα στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Ξεκίνησε με την πολιτική του κατευνασμού, πέρασε στον εφησυχασμό για να καταλήξει στον πρόθυμο και δεδομένο εταίρο» επισήμανε για την ΙΧ εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη, η οποία όπως τόνισε, ασκείται «χωρίς στρατηγική». 

Αυτό, σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό, φαίνεται και από τις «αποφάσεις των Συμβουλίων Κορυφής που υπολείπονται κατά πολύ, αυτών που είχαν ληφθεί το 2018 και 2019, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

«Υπάρχουν τρόποι πίεσης για να μην προωθούνται, ούτε καν να γίνονται ανεκτές οι τουρκικές θέσεις» σημείωσε, θυμίζοντας την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προτείνει τότε «να συνδεθεί με την προσφυγή στη Χάγη για να λυθεί η διαφορά μας με την Τουρκία για την ΑΟΖ, πράγμα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε». 

«Λείπει η εθνική στρατηγική και δυστυχώς έχουμε και αλλαγή αυτής που είχε χαράξει η προηγούμενη κυβέρνηση» υπενθύμισε, «με όραμα να είναι η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

«Το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, όπως θέλει να καταστήσει την Ελλάδα η κυβέρνηση στέλνοντας όπλα, φαίνεται πως δεν παρακολούθησε, το σήμα Τurkaegean» σχολίασε, στη συνέχεια, «ενώ εάν συνέβαινε κάτι ανάλογο με τη δική μας κυβέρνηση θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)