to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 28.06.2022

Διεθνή

Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με τον Κ. Μητσοτάκη

Ο Ερντογάν απέρριψε την επικοινωνία με τον Κ. Μητσοτάκη λίγο πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας: «Δεν πρόκειται να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Είχαμε μια συνάντηση υψηλού στρατηγικού επιπέδου με την Ελλάδα, την ακύρωσα»


Πριν καν πατήσει το πόδι του στη Μαδρίτη, πριν καν αναχωρήσει από την Τουρκία με προορισμό την ισπανική πρωτεύουσα που φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάζει "φωτιά" στο τραπέζι των 30.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αρνείται πεισματικά να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πράγμα που κατέστησε σαφές στις δηλώσεις του πριν την απογείωσή του. Σε ερώτηση για το αν πιθανή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ερντογάν είπε πως δεν θα έχει καμία συνάντηση με την ελληνική πλευρά μέχρι "να συνέλθουν". Παράλληλα, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η συνεδρίαση στρατηγικού συμβουλίου υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών ακυρώθηκε.

Επικοινωνία με Μπάιντεν

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν δήλωσε πως είχε ήδη μία πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν, στοχεύοντας μάλιστα να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο, είτε το βράδυ της Τρίτης, είτε το πρωί της Τετάρτης.

Περιεχόμενο της συζήτησής τους, όπως φέρεται να είπε, θα είναι τα εξοπλιστικά και συγκεκριμένα η αρνητική -προς το παρόν- απάντηση των ΗΠΑ στο αίτημα της Άγκυρας για αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις. Για την ακρίβεια, είπε ότι η Άγκυρα απαιτεί "συγκεκριμένα βήματα" και όχι άλλα "κενά λόγια" από τις δύο χώρες σχετικά με τις "τρομοκρατικές οργανώσεις".

Με υλικό από News247

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)